کاشی کاری یکی از انواع مشاغل مهم است که نقش پر رنگی در رفع بسیاری از مشکلات ما دارد. این شغل بر خلاف باور غلط بسیاری از افراد، چندان سخت و پیچیده نیست؛ اما نیاز به دقت، مهارت و رعایت یک سری تکنیک ها دارد.
کاشی کاری به روش های مختلف و با استفاده از ابزارهای گوناگون انجام می شود. در این مطلب تصمیم داریم سریع ترین روش کاشی کاری را معرفی کنیم و با این شغل پر اهمیت و کاربردی بیشتر آشنا شویم. با ما همراه شوید.
سریع ترین روش کاشی کاری
همان طور که پیشتر اشاره کردیم، کاشی کاری به روش های مختلفی انجام می شود و به ابزارهای گوناگونی نیاز دارد. ملات سیمان، چسب کاشی پرسلان، کاشی، دستگاه کاشی بر، متر و... از جمله ابزارهایی هستند که برای شروع کار به آن ها نیاز خواهید داشت.
برای اینکه کاشی کاری سریع تر انجام شود، بهتر است به جای ملات از چسب کاشی استفاده کنید. این چسب زمان و انرژی بسیار کمتری اتلاف می کند و به این ترتیب موجب سهولت در انجام عملیات کاشی کاری می شود. با توجه به این موضوع، باید بگوییم اگر به دنبال سریع ترین شیوه کاشی کاری هستید، اولین موردی که باید به آن توجه داشته باشید، استفاده از چسب کاشی به جای ملات سیمان است.
چینش اولیه کاشی ها
قبل از شروع کاشی کاری، بهتر است یک بار تمامی کاشی ها را روی سطح مد نظر بچینید و نمای نهایی را ببینید. در این مرحله، اگر نیازی به انجام یک سری تغییرات و ایجاد برش در کاشی باشد، می توانید تغییرات لازم را انجام دهید. به این موضوع دقت کنید که فضای بین کاشی ها باید یک اندازه و یکسان باشد.
برای چیدن کاشی ها به شکل منظم و اطمینان از یکسان بودن فاصله آن ها، می توانید از صلیب های کاشی استفاده کنید؛ به این ترتیب فضای مناسب و مساوی بین کاشی ها ایجاد خواهید کرد. این نکته را در نظر بگیرید که اگر کاشی های شما سایز و اندازه بزرگی دارند، فضای بین آن ها نیز باید بیشتر باشد.
برخلاف باور غلط بسیاری از افراد، فضای بین کاشی ها نباید بیش از اندازه کاهش پیدا کند و بهتر است به اندازه استاندارد و مناسب باشد؛ در غیر این صورت ماده بند کشی و دوغاب که باید فضای بین کاشی ها را پر کند، به آن ها نمی چسبد و در نتیجه ظاهر کار آن طور که باید زیبا و جذاب نمی شود.
آماده کردن دیوار
پس از خرید کاشی ها، باید دیوار یا سطح مد نظر خود را آماده کنید. زمان خرید کاشی حتما به کیفیت آن توجه داشته باشید. کاشی پرسلان یکی از انواع کاشی های با کیفیت است. قیمت کاشی پرسلان اگرچه کمی گران تر محاسبه می شود اما کیفیت فوق العاده آن، این هزینه را جبران می کند.
برای شروع کار در قدم اول نسبت به تمیزی، خشک بودن و عدم وجود ناهمواری در سطح کار مطمئن شوید. اگر دیوار مد نظر قبلاً کاشی کاری شده، باید کاشی ها را جدا کنید. سطح مد نظر را تمیز کرده و دیوار را به حالت اولیه برگردانید. اگر در سطح کار هرگونه سوراخ یا ناهمواری وجود دارد، ناهمواری ها را برطرف کرده و سوراخ ها را پر کنید.
بعد از این کار، چند ساعت زمان دهید تا سطوح تعمیر شده به طور کامل خشک شوند. خشک شدن دیوارها با توجه به ماده ای که برای پر کردن منافذ استفاده کرده اید، ممکن است یک ساعت یا یک روز طول بکشد.
بریدن کاشی ها
برای انجام سریع ترین روش کاشی کاری، برای اینکه متوجه شوید کاشی ها را از چه قسمتی باید ببرید بهتر است دیوار را علامت بزنید. برای اندازه گیری دیوار، از یک متر کمک بگیرید و بعد از اندازه گیری، آن را روی کاشی اعمال نمایید. بعد از انجام این کار، محلی را که باید کاشی را از آن قسمت ببرید، علامت بزنید و سپس با استفاده از ابزار نصب کاشی، کاشی را برش بزنید.
حین انجام کار، حتماً از عینک ایمنی و دستکش استفاده کنید تا قطعات تیز کاشی که به اطراف پرت می شوند، به چشم یا صورت شما برخورد نکنند. بعد از اینکه تمامی کاشی ها را به این ترتیب برش زدید، اکنون باید با انواع کاشی کاری در ساختمان و روش های مختلف آن، کاشی ها را روی سطح مد نظر بچسبانید.
چسباندن کاشی ها
از مهم ترین فنون کاشی کاری می توانیم به چسباندن کاشی ها اشاره کنیم. برای چسباندن کاشی ها، هر بار بیشتر از یک متر جلو نروید. این کار به شما کمک می کند تا روی روند کار و نحوه قرار دادن کاشی ها تمرکز بیشتری داشته باشید. اگر از چسب کاشی استفاده می کنید، برای پیشگیری از خشک شدن چسب، مرتباً باید آن را هم بزنید و در زمان مناسب اعلام شده توسط تولید کننده چسب، ازآن استفاده کنید.
چسب یا ملات را با استفاده از ماله روی سطح کار بزنید و با قرار دادن ماله در زاویه ۴۵ درجه، چسب یا ملات را روی سطح کار اعمال کنید. فاصله کاشی ها را درست و هم اندازه در نظر بگیرید. حواستان باشد که جدا کننده ها را به شکل محکم در محل مد نظر قرار دهید تا از سطح کاشی بیرون نزنند و باعث خراب شدن فاصله میان کاشی ها نشوند.
ملات بندکشی
در این مرحله از مراحل سریع ترین روش کاشی کاری، پس از چسباندن کاشی ها نوبت به بندکشی می رسد. برای پر کردن بین شکاف های کاشی و چسباندن آن ها به بهترین شکل ممکن، باید از مواد بندکشی و یا دوغاب استفاده کنید. مواد بندکشی علاوه بر اینکه باعث مهر و موم شدن کاشی ها می شود، از ورود آب به دیوار پشتی جلوگیری به عمل می آورد.
بهترین روش اجرای ملات و پودر بندکشی
برای پر کردن فاصله بین کاشی ها می توانید از پودر بندکشی کمک بگیرید. برای این کار، پودر بندکشی را با آب و طبق نسبت اختلاط اعلامی توسط تولید کننده مخلوط کنید تا ملات همگنی بدست آید و بعد از چسباندن کاشی ها در میان فاصله ایجاد شده بین کاشی ها اجرا نمایید و فضای خالی بین کاشی ها را با این ملات کاملاً پر کنید.
اتصالات را تمیز کنید
بعد از انجام مرحله بندکشی باید با استفاده از جاروبرقی، خطوط ملات بندکشی شده را تمیز کنید. برای تمیز کردن بین خطوط از یک کاردک کمک بگیرید. توجه داشته باشید که بین کاشی ها و به خطوط میان کاشی ها فشار زیادی وارد نکرده و این کار را با ملایمت و آهستگی انجام دهید.
ملات بندکشی را خوب مخلوط کنید
در سریع ترین روش کاشی کاری و در اجرای مرحله ملات بندکشی، ملات را باید تا حدی مخلوط کنید که در انتهای سطل چیزی باقی نماند. به هیچ عنوان برای مخلوط کردن از مته استفاده نکنید. پس از اعمال ملات ، اجازه دهید تا ملات به طور کامل خشک شود و برای برداشتن ملات بندکشی اضافه، از ماله کمک بگیرید.
ملات را پخش کنید
پس از آماده شدن ملات، آن ها را به شکل مورب به سراسر درز کاشی ها بمالید و به عمق درزها فشار دهید. اطمینان حاصل کنید که ملات به طور کامل درزها را پوشش دهد.
ملات های اضافی را پاک کنید
در این مرحله بعد از ریختن ملات، قسمت های باقی مانده آن را به شکل مارپیچ از روی سطح پاک کنید. این کار کمک می کند تا ملات به شکل یکنواخت در میان درزها توزیع شود.
روی سطح اسفنج بکشید
در این مرحله از مراحل کاشی کاری باید یک اسفنج مرطوب را به شکل مورب روی سطح کاشی ها بکشید. اسفنج را خیس نکرده و تنها مقدار کمی مرطوب نمایید. بعد از پاک کردن سطوح کاشی با استفاده از اسفنج، دوباره آن را بشویید و این کار را مجدد تکرار کنید. این مرحله باید زمانی اجرا شود که ملات سفت شده باشد.
روی خطوط ملات تمرکز کنید
در این مرحله از مراحل سریع ترین روش کاشی کاری، برای ایجاد یک سطح یکنواخت و از میان بردن ناهمواری ها و خطوط بلند ملات، اسفنج را روی سطح کار بکشید و اندکی فشار ایجاد کنید. فشار نباید آن قدر زیاد باشد که باعث ایجاد ناهمواری در سطح کاشی ها شود. فشار را تا حدی اعمال نمایید که اتصالات ملات ها محکم و یکسان میان درزها توزیع شود.
سطح را با حوله خشک کنید
در این مرحله، بعد از اینکه تمام اتصالات را با ملات پوشاندید، نیم ساعت زمان دهید تا ملات به شکل کامل خشک شود. همیشه مقدار کمی ملات در حین انجام کار نگه دارید تا اگر نقص یا مشکلی پیش آمد برای تصحیح کار از آن استفاده کنید. از آنجا که ملات به راحتی رطوبت محیط را جذب می کند و خراب می شود، بهتر است حتماً در یک ظرف در بسته مانند قوطی پلاستیکی و... نگهداری شود.
از ملات سیمان استفاده کنیم یا چسب کاشی
استفاده از چسب کاشی برای نصب کاشی روی دیوار و سطوح، مزایای متعددی دارد. همین موضوع باعث شده تا کاشی کاران حرفه ای به جای استفاده از ملات، به مصرف چسب روی بیاورند. از جمله مزایای استفاده از چسب کاشی می توانیم به صرفه جویی در زمان اشاره کنیم. اگر نحوه استفاده از چسب کاشی پودری را نمی دانید، حتما دستورالعمل روی بسته بندی آن را به دقت بخوانید.
لازم به ذکر است با توجه به قیمت مناسب ملات سیمان، بسیاری از کاشی کارها هنوز هم از این روش برای چسباندن کاشی ها استفاده می کنند. کاشی کاری با استفاده از سیمان، انرژی زیاد و زمان بیشتری می طلبد. برای کاشی کاری با استفاده از این روش، باید قبل از نصب کاشی ها آن ها را خیس کرد تا ملات به آن ها بچسبد. از سوی دیگر ساختن دوغاب سیمان منجر به آلودگی فضای اطراف کاشی ها می شود و زیبایی ظاهر کار را کاهش می دهد.
چرا ایمنی در کاشی کاری مهم است
رعایت اصول ایمنی برای انجام کاشی کاری یا در هر حرفه دیگری، اهمیت بسیار زیادی دارد. در فرآیند کاشی کاری و به هنگام بریدن کاشی ها با استفاده از دستگاه های برش، حتماً از ماسک استفاده کرده و مراقب چشمان خود باشید. هم چنین در انجام مرحله ماله کاری یا چسب کاری، برای جلوگیری از آسیب رسیدن به دست ها، از دستکش های مناسب استفاده کنید.
سخن پایانی
در این مطلب شما را با سریع ترین روش کاشی کاری آشنا کردیم و مراحل انجام کار را مو به مو و دقیق توضیح دادیم. اگر قصد انجام کاشی کاری دارید، بهتر است این کار را به افراد با تجربه و ماهر بسپارید و از یک فرد متخصص کمک بگیرید. هم چنین برای اینکه روند انجام کاشی کاری را با سرعت بیشتری پیش ببرید بهتر است از چسب کاشی به جای ملات سیمان استفاده کنید و به این ترتیب وقت و انرژی کمتری صرف نمایید.