نحوه استفاده از چسب کاشی پودری برای افرادی که به صورت تخصصی شغل نصب کاشی و سرامیک را انتخاب کردهاند، بسیار ساده است. اما بعضی از افراد هستند که در این زمینه تجربه و مهارتی ندارند، ولی میخواهند بدانند که نحوه استفاده از چسب سرامیک به چه صورت است.
برای پاسخ به سوال این عزیزان میخواهیم در این نوشتار درباره مراحل چسباندن کاشی با استفاده از چسب پودری صحبت کنیم. اما بعد از اینکه با نحوه استفاده از چسبهای پودری آشنا شدید، بد نیست با انواع چسب پودری برای کاشی سرامیک آشنا شوید و بدانید آنها چه ویژگیها، مزایا و کاربردهایی دارند.
نحوه استفاده از چسب سرامیک
سرامیکها جزو بخشهای جدایی ناپذیر دکوراسیون منزل هستند. امروزه انواع کاشی و سرامیک در منازل مسکونی و محیطهای اداری مورد استفاده قرار میگیرند و نقش مهمی هم در زیباسازی محیط دارند.
اما اگر این کاشی ها و سرامیک ها به خوبی کنار یکدیگر قرار نگیرند و موادی که برای پوشاندن شکافهای بین آنها مورد استفاده قرار میگیرد، ظاهر خوبی نداشته باشد، این زیبایی چندان به چشم نمیآید. در گذشته بیشتر از دوغاب یا ملات سیمانی برای چسباندن سرامیکها استفاده میشد.
اما امروزه مواد جدیدی به بازار آمدهاند که توانستهاند جایگزین خوبی برای ملاتهای قدیمی باشند. اگر میخواهید بدانید نحوه استفاده از چسب و پودر بندکشی سرامیک به چه صورت است به مراحل زیر توجه فرمایید.
آماده سازی سطح مورد نظر
قبل از اینکه بدانید نحوه استفاده از چسب کاشی پودری به چه صورت است، ابتدا باید سطح مورد نظر برای کاشی کاری را آماده کنید. سطح مورد نظر باید از هرگونه آلودگی، رطوبت یا گرد و غبار پاک شود. همچنین سطحی که برای کاشی کاری انتخاب میکنید، باید صاف و بدون برآمدگی باشد.
اگر رطوبت زیادی در منطقه مورد نظر شما وجود دارد، باید تمام بخش ها را با استفاده از چسب کاشی پودری، پوشش دهید. البته ممکن است زمان خشک شدن چسب بیشتر شود و برای قرار دادن کاشیها سر جای خود، نیاز به اعمال فشار بیشتری داشته باشید. بعضی از مواقع که عواملی مانند آسفالت یا قیرگونی روی سطح هستند از موادی به عنوان پرایمر برای زیرسازی کاشی و سرامیک استفاده میشود.
آماده کردن تجهیزات
در مرحله بعدی باید ابزار نصب کاشی را آماده کنید. برای چسباندن کاشی و سرامیک باید حتماً دستکش مخصوص داشته باشید. از ماسک استفاده کنید و عینک بزنید. لباس و پوشش مناسب برای حفظ ایمنی افراد ضروری است. علاوه بر رعایت نکات ایمنی، باید ماله، چسب، سطل، فاصله گذار، تراز و ... را آماده کنید.
آماده کردن چسب کاشی
اگر هنوز نمیدانید نحوه استفاده از چسب کاشی پودری به چه صورت است، میتوانید دستورالعمل موجود روی بسته را مطالعه کنید. سپس چسب را با میزان کافی با آب مخلوط کنید تا چسب پودری شما آماده شود اول آب را داخل سطل بریزید و سپس پودر چسب را به آرامی به آن اضافه کنید و با استفاده از یک همزن و با دور کند ترکیب را به خوبی هم بزنید. به این صورت چسب شما به یک ملات یک دست تبدیل میشود.
زیرسازی
مهم نیست که قیمت چسب سرامیک پرسلان چقدر است و چه برندی را برای چسباندن سرامیکهای مورد نظرتان انتخاب میکنید. مهم این است که زیرسازی کار به درستی انجام شود. در این مرحله دقت زیادی باید به خرج دهید و ملات چسب را با استفاده از یک ماله در قسمت زیر سرامیک بریزید. معمولاً از ماله های دندانه دار استفاده میکنند تا روی چسب شیارهایی ایجاد کنند. این شیارها، میتواند برای چسبندگی بهتر کاشی و سرامیک اهمیت زیادی داشته باشد.
جایگذاری کاشی
حالا باید کاشی یا سرامیک مورد نظرتان را بردارید و با دقت روی چسب قرار دهید. تکان دادن آرام سرامیک و فشار دادن آن، باعث میشود تا هوای موجود شیارهای چسب خارج شود و قدرت چسبندگی آن بیشتر شود.
استفاده از فاصله گذار برای چسباندن کاشی های
در مرحله بعدی حتماً باید از فاصله گذار استفاده کنید و سرامیکها را از یکدیگر جدا کنید. بعد از اینکه تمام سرامیکها را کنار یکدیگر چسباندید. اجازه دهید تا سطح مورد نظر خشک شود و چسب سفت شود.
بندکشی
استفاده از مواد بندکشی سیمانی در مرحله آخر برای پر کردن فاصله بین سرامیکها ضروری است. در بخش دستورالعمل و نحوه استفاده از چسب پودری کاشی، در رابطه با نحوه استفاده از مواد بندکشی و میزان آن نیز اطلاعات دقیقی ارائه شده است. بنابراین دستورالعمل روی مواد بندکشی را مطالعه کنید و با استفاده از یک روش ساده و بیدرد سر، شکافهای موجود بین سرامیکها را پر کنید.
انواع چسب کاشی پودری کداماند؟
در سالهای اخیر به خاطر اینکه روشهای قدیمی چسباندن کاشی و سرامیک منسوخ شدهاند و هزینههای زیادی دارند، بیشتر افراد ترجیح میدهند از انواع چسب پودری برای چسباندن کاشی و سرامیک استفاده کنند. شاید در گذشته برای چسباندن کاشیهای حمام و سرویسهای بهداشتی از دوغاب و سیمان استفاده میشد. اما امروز دیگر پیمانکاران روشهای سنتی را به کار نمیبرند و بهترین چسب کاشی برای حمام و سرویسهای بهداشتی را به جای دوغاب و سیمان پیشنهاد میکنند. اما چسبهای مورد استفاده برای کاشی و سرامیک چه انواعی دارند؟
- چسب کاشی پودری کف
- چسب کاشی پودری پرسلان
- چسب کاشی دو جزئی
- چسب کاشی پودری دیواری
- چسب کاشی ضد اسید
- چسب کاشی پودری آب بند
- چسب کاشی منعطف
چسب پودری کاشی چه ویژگیهایی دارد؟
حالا که دیگر میدانید نحوه استفاده از چسب کاشی پودری به چه صورت است، وقت آن رسیده کمی درباره ویژگیهای این محصول پرکاربرد صحبت کنیم.
چسب کاشی پودری را میتوان جایگزین مناسبی برای ملات سیمانی دانست. این چسبها بسیار با دوام هستند و استفاده از آنها دردسر ملات سیمانی و دوغاب را ندارد. چسبهای پودری دارای فرمولاسیون خاصی هستند و خیلی راحت با افزودن آب به یک مایع خمیری شکل تبدیل میشوند که حاوی انواع مواد پر کننده، پلیمرها و رزینها هستند. چسبهای پودری میتوانند برای چسباندن انواع کاشی و سرامیک، سطوح سیمانی و حتی بسترهای چوبی مورد استفاده قرار بگیرند.
از مهمترین ویژگیهای چسبهای پودری میتوان به موارد زیر اشاره نمود.
مقاوم در برابر رطوبت
چسبهای کاشی پودری در بین مصرف کنندگان محبوبیت زیادی دارند و دلیل اصلی آن هم مقاومت بالایی است که در برابر رطوبت دارند. برای ساخت این چسبها از پلیمر استفاده میشود و همین باعث میشود تا نسبت به جذب آب و رطوبت بسیار مقاوم باشند.
هزینه اجرای پایین
هزینه استفاده از چسبهای کاشی پودری بسیار کمتر از هزینه روشهای سنتی است. به همین خاطر پیمانکاران استفاده از این روش مدرن را به کارفرماها پیشنهاد میدهند.
قابلیت اتصال سطوح مختلف
چسب کاشی پودری علاوه بر چسباندن موزاییک، کاشی و سرامیک برای چوب، سنگ و سطوح رنگ شده، سطوح بتنی و ... نیز مورد استفاده قرار میگیرد. اتصال ایجاد شده به وسیله چسبهای پودری، دوام بالایی دارد و میتواند سطح مورد نظر را به خوبی آببندی کند. چسباندن کاشی و سرامیک با استفاده از این چسبها، سرعت بالاتری هم دارد و این را نیز میتوان جزو ویژگیهای این محصول برشمرد.
دلیل برتری چسب کاشی پودری بر ملات سیمانی
- خوشبختانه با رایج شدن روشهای مدرن، روز به روز به تعداد افرادی که تصمیم میگیرند از چسبهای پودری برای چسباندن کاشی و سرامیک استفاده کنند، افزوده میشود. علاوه بر ساده بودن نحوه استفاده از چسب کاشی پودری، ضعفهایی که روشهای سنتی دارند، باعث شده تا این روزها پیمانکاران به جای ملات سیمانی و دوغاب از چسبهای پودری و خمیری استفاده کنند. دلیل برتری چسب کاشی پودری نسبت به ملات سنتی به شرح زیر است.
- به خاطر اینکه ملات سیمانی و دوغاب بعد از خشک شدن خیلی سریع منقبض میشود. متأسفانه در بخش زیرین کاشی و سرامیکها، فضاهای توخالی به وجود میآید. این فضای توخالی شرایط را برای خرد شدن و لق شدن کاشی در اثر فشار یا ضربه ناگهانی، مساعد میکند.
- مورد دیگری که میتواند دلیل برتری چسبهای پودری باشد، بالا بودن هزینه مربوط به دوغابریزی و نصب کاشی و سرامیک است. این روزها اغلب پیمانکاران به خاطر اینکه هزینههای هنگفت روشهای سنتی را کاهش دهند از روشهای مدرن استفاده میکنند. اگر بخواهیم یک حساب سرانگشتی داشته باشیم، میتوانیم بگوییم با ۲۰ کیلوگرم از چسبهای پودری میتوان ۵ مترمربع کاشی را چسباند و این از نظر هزینه بسیار به صرفهتر است.
- چسب های پودری در برابر نفوذ آب، یک گزینه ایده آل هستند. بنابراین در محیطهای مرطوب و شهرهایی که پربارش هستند. بیشتر پیمانکاران از این مصالح جدید استفاده میکنند.
- در گذشته بسیاری از کاشیها و سرامیک ها که با استفاده از ملات سیمانی و دوغاب روی چسبانده میشدند، ترک میخوردند. همین ترک خوردگی به یک محیط خوب برای رشد قارچ و آلودگیهای میکروبی تبدیل میشد. اما امروزه با روی کار آمدن چسب پودری، ترک خوردگی بهندرت اتفاق میافتد و آلودگیهای محیطی هم کمتر میشود.
کلام پایانی
اگر با نحوه استفاده از چسب کاشی پودری آشنا باشید، میتوانید انواع سرامیک، کاشی، سنگ، موزاییک و ... را روی سطوح مختلف نصب کنید. حتی میتوانید با استفاده از این چسبها، کاشی و سرامیک را روی سطوح بتنی و رنگ شده نیز بچسبانید. این چسبها قدرت چسبندگی بالایی دارند.
در برابر رطوبت مقاوم هستند و خیلی زود خشک میشوند. هزینه آنها نیز نسبت به ملاتهای سنتی کمتر است. با توجه به مزایای چسب کاشی پودری در صورت نیاز به این محصول میتوانید با شمارههای بخش فروش پما ایمپریو تماس حاصل فرمایید.