سنگ ها و کاشی های مختلف، کاربرد مهمی در ساختمان سازی دارند و امروزه از این محصولات برای نمای داخلی و خارجی ساختمان ها، پوشش کف و دیوارهای ساختمان و بسیاری کاربردهای دیگر استفاده می شود. این کاربردهای گسترده باعث شده امروزه تنوع بی نظیری از مصالح را شاهد باشیم؛ برای مثال می توان به انواع کاشی، سرامیک پرسلان، سرامیک اسلب، سنگ های مختلف و... اشاره کرد. بدیهی است که با این تنوع مصالح، روش های نصب جدیدی هم ابداع شده اند که ساختمان سازان باید با تمام آن ها آشنا باشند تا بتوانند به بهترین شکل ممکن، مصالح مورد نظر را نصب و اجرا کنند.
در گذشته برای نصب انواع سنگ و سرامیک، هیچ راهکاری بجز سیمان و دوغاب وجود نداشت اما امروزه به جای آن از چسب های مخصوص نصب کاشی و سرامیک استفاده می شود. این چسب ها هیچکدام از کثیف کاری ها و دردسرهای ماسه و سیمان را ندارند و کار را برای ساختمان سازها بسیار راحت کرده اند. ما در این مطلب تصمیم داریم شما را با ویژگی ها و کاربردهای این دو نوع چسب آشنا کرده و همچنین، تفاوت چسب سنگ با چسب کاشی را مورد بررسی قرار دهیم؛ با ما باشید!
آشنایی با چسب کاشی و مشخصات آن
چسب کاشی که به عنوان چسب پودری کاشی هم شناخته می شود، یکی از جدیدترین متریال هایی است که در صنعت ساختمان سازی و نصب کاشی و سرامیک مورد استفاده قرار می گیرد. برای ساخت این نوع چسب از متریال های قدرتمندی مثل مواد معدنی، سیمان و رزینهای سینتتیک استفاده شده که همگی آن ها در کنار هم، قدرت چسبندگی و استحکام بی نظیری را ایجاد کرده اند. این ترکیبات، اصلی ترین تفاوت چسب سنگ با چسب کاشی به شمار می روند.
چسب کاشی در انواع و مدل های مختلفی تولید شده که هر کدام از آن ها، ترکیبات متفاوتی دارند و به دلیل همین تفاوت ها، از ویژگی ها و خواص مختص به خودشان برخوردار خواهند بود اما تمام آن ها در بین ساختمان سازان بسیار محبوب هستند. یکی از مهمترین دلایل محبوبیت این متریال، سادگی در نصب و اجرای آن است. روش آماده سازی چسب کاشی بسیار راحت بوده و در اکثر مدل های آن، کافیست مقداری آب به پودر چسب اضافه کنید تا یک مخلوط بسیار چسبنده و قدرتمند ایجاد شود.
انواع چسب کاشی
انتخاب نوع چسب کاشی پودری، به شرایط کلی ساختمان مورد نظر شما بستگی دارد؛ برای مثال برخی از ساختمان ها بسیار پر تردد و شلوغ هستند، برخی دیگر رطوبت زیادی دارند و بسیاری تفاوت های دیگر که نیاز هر ساختمان را متفاوت می کند. با این اوصاف، برای نصب کاشی در هر ساختمان، باید نوع خاصی از چسب را مورد استفاده قرار داد تا با شرایط خاص آن فضا سازگاری داشته باشد.
در اینجا به برخی از مهمترین انواع چسب کاشی پودری و کاربرد هر کدام اشاره می کنیم تا راحت تر بتوانید در زمان خرید این محصولات، تصمیم گیری کنید.
- چسب کاشی دو جزئی: این نوع چسب از مقاومت کششی بسیار بالایی برخوردار است و به همین خاطر، به راحتی می تواند بار حاصل از رفت و آمد بالا در طول روز را تحمل کند. با این اوصاف معمولاً برای نصب کاشی در ساختمان های اداری و تجاری یا مراکزی مثل پارکینگ، سینما، سالن مترو و... از آن استفاده می شود.
- چسب کاشی استخری: این نوع چسب مقاومت بسیار زیادی در برابر رطوبت داشته و به همین خاطر برای نصب کاشی در استخر، سونا، جکوزی، آب نماها و... مورد استفاده قرار می گیرد.
- چسب پرسلان: چسب سرامیک پرسلان همانطور که از نامش پیداست، به طور ویژه برای نصب انواع کاشی و سرامیک های پرسلانی ساخته شده و کیفیت نهایی این مصالح را افزایش می دهد.
مزایای چسب کاشی
ملات های سیمانی که در گذشته از آن ها استفاده میشد، دردسرهای زیادی داشتند و برای نصب آن ها زحمت زیادی نیاز بود. اما چسب های کاشی به دلیل مزایای فراوانی که داشتند، به سرعت توانستند جایگزین این روش شوند و امروزه کمتر کسی ملات های سیمانی را به آن ها ترجیح می دهد. در کنار تفاوت چسب سنگ با چسب کاشی، این برتری چسب کاشی و چسب سنگ نسبت به ملات باعث شده هر دو محصول در بازار فروش بالایی داشته باشند.
در اینجا به برخی از مزایای مهم این نوع چسب ها اشاره خواهیم کرد.
- قدرت چسبندگی بالا: این چسب از قدرت چسبندگی بسیار بالایی برخوردار است و طول عمر کاشی و سرامیک ها را به مقدار قابل توجهی افزایش می دهد.
- ضخامت کم: برای نصب کاشی و سرامیک ها، کافیست مقدار کمی از این چسب را با ضخامت نازک مورد استفاده قرار دهید. این میزان ضخامت، هیچ تأثیر خاصی روی وزن نهایی ساختمان ندارد؛ برعکس ملات های سیمانی که سازه مورد نظر را سنگین تر می کردند.
- قابل استفاده برای مصالح نوین: برخی مصالح نوین مثل کاشی پرسلان، جذب آب کمی دارند و با ملات سیمانی به خوبی نمی چسبند؛ به همین خاطر برای این مصالح، فقط باید از چسب کاشی استفاده کرد.
- انعطاف پذیری بالا: این ویژگی باعث می شود که بعد از اعمال چسب پودری کاشی و خشک شدن آن، هیچگونه ترکی روی چسب ایجاد نشود؛ به همین خاطر این چسب برای محیط هایی که مدام در معرض تغییرات دمایی هستند و احتمال انقباض و انبساط مصالح وجود دارد، بسیار مناسب است.
- کاهش هزینه های جانبی: قیمت خرید این نوع چسب نسبت به ملات سیمانی بیشتر است اما در نهایت، هزینه های جانبی را کاهش می دهد؛ چرا که مشکلاتی مثل ترک، شکستگی، لق شدن و... با این چسب وجود ندارد و هزینه زیادی برای تعمیر و نگهداری نیاز نخواهد بود.
- نصب راحت: نحوه استفاده از چسب کاشی پودری بسیار ساده است و در مدت زمان کوتاهی هم می توان پروژه مورد نظر را با آن اجرا کرد.
این موارد، تنها بخشی از مزایای چسب کاشی بودند و موارد دیگری مثل تمیز و یکدست بودن ظاهر نهایی کار، مقاومت چسب در برابر رطوبت و فشار، قابلیت استفاده در سیستم های سرمایش و گرمایش از کف و... هم از دیگر مزایای بی نظیری هستند که باعث شده اند این محصول تا این اندازه پرکاربرد و پرفروش باشد.
آشنایی با چسب سنگ و مشخصات آن
برای اینکه بهتر بتوانید تفاوت چسب سنگ با چسب کاشی را درک کنید، لازم است با مشخصات و کاربردهای چسب سنگ هم به خوبی آشنا شوید. این نوع چسب، یکی دیگر از متریال های نوینی است که جایگزین ملات های سیمانی شده و برای نصب انواع سنگ نما، سنگ های کفپوش و... مورد استفاده قرار می گیرد.
برای تولید این محصول، از یک ترکیب دو جزیی برپایه پلی استر یا رزین اپوکسی استفاده می شود. همین ویژگی هم باعث شده که این نوع چسب، پایداری و مقاومت قابل توجهی داشته باشد. به طوری که علاوه بر نصب قطعات سنگی، برای نصب و اجرای مصالح دیگری از جنس فلز یا سیمان هم قابل استفاده است.
سایر کاربردهای مهم این محصول شامل اجرای سنگ نما و قطعات گرانیتی، نصب آجر روی سطوح شیبدار، نصب سنگ های راه پله، مرمت آثار تاریخی و بافت های فرسوده و... خواهد بود.
انواع چسب سنگ
چسب سنگ هم درست مثل چسب کاشی، به انواع مختلفی تقسیم می شود. مدل های این محصول را از نظر ترکیب و ساختار می توان به دو نوع کلی زیر دسته بندی کرد:
- چسب سنگ پودری: این نوع چسب همانطور که از نامش پیداست، به صورت پودری به فروش می رسد و شما باید مطابق با دستورالعمل درج شده روی بسته بندی، آن را با مقداری آب به حالت خمیری در آورید. برای ساخت این نوع چسب از پلیمر و سیمان استفاده می شود و به همین خاطر، مقاومت قابل قبولی دارد. این محصول در برابر رطوبت مقاوم است و حتی برای اجرای سنگ در محیط هایی مثل استخر و جکوزی هم قابل استفاده خواهد بود.
- چسب سنگ خمیری: این نوع چسب، ساختار و بافتی خمیری دارد و به دلیل وزن بسیار پایین، باعث کاهش بار مرده ساختمان می شود. این محصول در برابر فشار بسیار مقاوم بوده و نسبت به تغییرات دمایی هم انعطاف پذیری قابل توجهی ارائه می دهد.
مزایای چسب سنگ
از نظر مزایا، تفاوت چسب سنگ با چسب کاشی چندان هم محسوس نیست و هر دو محصول می توانند رضایت افراد را به دنبال داشته باشند. مهمترین مزایای چسب سنگ، شامل موارد زیر است:
- عدم تغییر حجم: این نوع چسب بعد از مصرف تغییر حجم پیدا نمی کند و این ویژگی باعث شده از چسب سنگ برای کاربردهای صنعتی استفاده شود. همچنین برای پر کردن روزنه هایی که در قطعات سنگی، سیمانی یا فلزی وجود دارد هم مورد استفاده قرار می گیرد.
- مقاومت در برابر آب: این محصول مقاومت بسیار بالایی در برابر نفوذ آب و رطوبت دارد.
- مقاومت در برابر تغییرات دمایی: انقباض و انبساط های مداوم در محیط هایی با تغییرات دمایی شدید، تغییری روی خواص این چسب ایجاد نمی کند و در چنین شرایطی، دچار ترک خوردگی نمی شود.
- مقاومت در برابر مواد شیمیایی: این محصول همچنین مقاومت قابل قبولی در برابر حلال های شیمیایی، اسیدها، روغن ها و... دارد؛ به همین خاطر برای استفاده در محیط های مختلف، حتی ساختمان هایی که در معرض فاضلاب، مواد خورنده و... قرار دارند هم مناسب است.
- قابلیت تراشکاری: این نوع چسب از ساب پذیری بالایی برخوردار بوده و قابلیت تراشکاری هم دارد؛ همچنین می توان آن را با رنگ ترکیب کرد.
تفاوت چسب سنگ با چسب کاشی
بالاخره به بررسی تفاوت این دو نوع چسب محبوب و قدرتمند می رسیم. همانطور که متوجه شدید، هر دو نوع چسب از قدرت چسبندگی بالایی برخوردارند و نسبت به آسیب های محیطی مختلف هم مقاومت بالایی از خود نشان می دهند؛ اما تفاوت هایی هم بین آن ها دیده می شود.
اصلی ترین تفاوت بین این دو نوع چسب، در ساختار آن هاست. برای ساخت چسب های کاشی از سیمان پرتلند، ماسه ریز، رزین، کلسیم کربنات و... استفاده می شود. اما چسب های سنگ با استفاده از محصولات سیمانی، مواد شیمیایی و پلیمر ساخته می شوند.
تفاوت دیگر این دو نوع محصول، در نحوه آماده کردن آن هاست؛ برای آماده سازی چسب کاشی باید آن را با کمی آب ترکیب کنید اما چسب های سنگ باید با یک جزء سخت کننده دیگر (بنزوئیل پروکساید) که همراه آن ها عرضه شده، ترکیب شوند.
جمع بندی
در این مطلب سعی کردیم شما را با دو چسب منحصر به فرد و بی نظیر، یعنی چسب سنگ و چسب کاشی آشنا کنیم که هر دو محصول توانسته اند صنعت ساختمان سازی را متحول کنند. همچنین شما را با تفاوت چسب سنگ با چسب کاشی آشنا کردیم تا بسته به کاربرد مورد نظر خود و شرایط سازه، یکی از این دو محصول را خریداری کنید.
اگر همچنان سوالی در ذهنتان باقی مانده یا قصد سفارش این محصولات را دارید، کافیست با متخصصین فروش ما در تماس باشید.