در گذشته برای نصب کاشی و سرامیک، از ملات پودر سنگ و سیمان سفید استفاده می شد اما امروزه به لطف پیشرفت های صورت گرفته در صنعت ساختمان سازی، کاشی ها را با چسب مخصوص به محل مورد نظر می چسبانند. چسب کاشی، یک محصول فوق العاده است که می تواند کاشی ها را سر جایشان محکم کند و هیچکدام از کثیف کاری ها و دردسرهای نصب با ملات را هم دارد.
این محصول در انواع مختلف خمیری و پودری در بازار یافت می شود و کار کردن با آن هم بسیار ساده خواهد بود. البته شما باید به خوبی با روش آماده سازی چسب کاشی آشنا باشید تا این محصول، چسبندگی کافی را برای اتصال کاشی ها فراهم کند. ما در این مطلب، تصمیم داریم روش آماده سازی این محصول را به شما آموزش داده و نکات مهمی در این خصوص بیان کنیم.
آشنایی با ویژگی های چسب کاشی
اجازه دهید قبل از هرچیزی، یک مرور کلی روی ویژگی های چسب کاشی پرسلان داشته باشیم و ببینیم که اصلاً چرا باید از آن استفاده کرد. همانطور که در ابتدا هم گفتیم، این روش نوین، جایگزین روش های سنتی و پردردسر نصب کاشی و سرامیک شده است و می تواند مزایای زیادی برای افراد فعال در حوزه ساختمان سازی داشته باشد. از جمله مهمترین ویژگی ها و مزایای آن، می توان به موارد زیر اشاره کرد :
- روش آماده سازی چسب کاشی خمیری و پودری بسیار راحت است.
- کثیف کاری ندارد.
- نصب کاشی ها با این روش، در سریع ترین زمان ممکن انجام خواهد شد.
- باعث کاهش قابل توجه هزینه ها می شود.
- عملکرد خوبی داشته و از قدرت چسبندگی بالایی برخوردار است.
- ظاهر نهایی کار، بسیار تمیز و مرتب خواهد شد و سطح کاشی ها آسیبی نمی بیند.
- احتمال بروز خطا با این چسب به حداقل می رسد.
- وزن نهایی ساختمان را به طور قابل توجهی پایین می آورد.
- به فضای کمتری برای نصب نیاز است.
شما می توانید برای نصب سرامیک پرسلان کف و نصب کاشی دیوارها از این چسب ها استفاده کرده و هیچ نگرانی بابت نتیجه کار نداشته باشید.
روش آماده سازی چسب کاشی پودری
روش آماده سازی این نوع چسب، نسبتاً راحت بوده و پیچیدگی خاصی هم ندارد؛ فقط باید نسبت ها را به خوبی رعایت کنید. برای این منظور، کافیست مراحل زیر را انجام دهید :
- به ازای هر 25 کیلوگرم پودر چسب، به حدود 6 لیتر آب نیاز دارید. (رعایت نسبت دقیق اختلاط مطابق با دستورالعمل تولید کننده، الزامی است)
- ابتدا باید یک ظرف بزرگ بیاورید و آب را داخل آن بریزید.
- حالا پودر چسب را به آرامی اضافه کرده و در حین ریختن آن، مرتب مخلوط را با میکسر مناسب، هم بزنید.
- هم زدن را تا جایی ادامه دهید که یک مخلوط یک دست و همگن به وجود بیاید. این کار حدود 10 دقیقه طول می کشد.
- حالا حدود 5 تا 10 دقیقه به مخلوط استراحت بدهید و میکس مجدد را به مدت حدود 2 دقیقه انجام دهید و پس از آن قابل استفاده است.
مخلوط چسب به دست آمده را می توانید تا 3 ساعت در محیطی با دمای حدود 25 درجه نگهداری کنید. (البته عدد دقیق قابل استفاده بودن چسب در ظرف را مطابق با اطلاعات تولیدکننده در نظر داشته باشید.)
روش آماده سازی چسب کاشی خمیری
چسب کاشی خمیری، یکی دیگر از انواع چسب های کاشی و سرامیک است که به رنگ خاکستری یا سفید در بازار دیده می شود. برای ساخت این نوع چسب، از مقداری سیمان استفاده شده است و به همین دلیل، قدرت چسبندگی بسیار زیادی دارد. شما می توانید این نوع چسب را در حجم یک کیلوگرم به بالا از مصالح فروشی ها تهیه کنید.
چسب خمیری نسبت به چسب پودری، در مدت زمان سریع تری آماده می شود و کار کردن با آن هم راحت تر به نظر می رسد. اما برای استفاده از این نوع چسب، باید سرعت عمل بالایی داشته باشید؛ چرا که چسب های خمیری کاشی و سرامیک، تا 20 دقیقه بعد از باز شدن قابل استفاده هستند و بعد از آن در تماس با هوا، خاصیت چسبندگی خود را از دست خواهند داد.
برای اینکه نحوه استفاده از چسب سرامیک و کاشی را یاد بگیرید، باید به دستورالعمل های درج شده روی بسته بندی محصول دقت کنید؛ چرا که هر تولید کننده ممکن است روش خاصی را برای استفاده از آن محصول در نظر گرفته باشد. اما به طور کلی، روش آماده سازی چسب کاشی خمیری، به صورت زیر خواهد بود :
- در ابتدا باید سطح کار را کاملا تمیز کنید و ممطئن شوید که هیچگونه آلودگی، لکه، گرد و غبار یا چربی روی آن وجود نداشته باشد.
- مطمئن شوید که سطح کار کاملاً صاف است. در غیر این صورت با ابزارهایی مثل ماله دندانه دار یا ملات بتنی و تعمیری، تمام پستی و بلندی های سطح کار را از بین ببرید.
- بعد از اینکه مطمئن شدید همه چیز برای نصب آماده است، درب چسب را باز کنید.
- چسب را با ضخامت 5 میلی متر روی قسمت های مختلف سطح کار استفاده کنید.
- حالا کاشی ها را با دقت روی سطح کار بچسبانید و به آرامی کمی فشار دهید تا به خوبی در محل مورد نظر جای گرفته و کاملا بچسبند.
توجه داشته باشید که چسب خمیری کاشی و سرامیک، بیشتر برای تعمیرات و ترمیم کاربرد دارد؛ از همین رو این محصول برای آب بندی کردن حمام یا سرویس های بهداشتی، گزینه خوبی به نظر نمی رسد.
جمع بندی
در این مطلب سعی کردیم روش آماده سازی چسب کاشی را به شما آموزش داده و نحوه استفاده از چسب های خمیری و پودری را بررسی کنیم. شما عزیزان می توانید با خرید یک چسب کاشی مناسب و استاندارد از برندهای معتبر، این محصول را جایگزین روش های سنتی کرده و سرعت و کیفیت کارتان را افزایش دهید.