صفحه اصلی
بلاگ
مقاله
چسب کاشی خمیری بهتر است یا پودری؟ {تفاوت ها + جدول مقایسه}
چسب کاشی خمیری بهتر است یا پودری؟ {تفاوت ها + جدول مقایسه}

چسب کاشی خمیری بهتر است یا پودری؟ {تفاوت ها + جدول مقایسه}

چسب کاشی یکی از انواع چسب‌ های مورد استفاده در صنعت ساخت و ساز است که برای نصب و اتصال کاشی و سرامیک‌ روی سطوح مورد استفاده قرار می‌ گیرد. این چسب انواع مختلفی دارد و در نمونه ‌های پودری و خمیری عرضه می ‌شود. چسب کاشی خمیری بهتر است یا پودری؟ این یکی از سوالات متداول کاربران است.

در پاسخ به آن باید بگوییم تفاوت این دو نوع چسب تنها به حالت آن ها ارتباط پیدا نمی ‌کند. بلکه این چسب ها به لحاظ ترکیبات، زمان مصرف، میزان مصرف، کاربرد و... نیز با هم تفاوت دارند. در این مطلب به بررسی این چسب ها پرداخته و به تفاوت‌ های آن ها اشاره خواهیم کرد.

بررسی تفاوت چسب های کاشی خمیری و پودری

چسب کاشی خمیری و پودری دو نوع از چسب‌ های کاربردی برای چسباندن کاشی‌ ها هستند. چسب ‌های پودری قبل از استفاده با آب مخلوط می ‌شوند و به حالت ملات در می ‌آیند؛ اما چسب ‌های خمیری به شکل آماده عرضه می‌ شوند و نیازی نیست که قبل از مصرف، آن ها را با ماده دیگری مخلوط کرد.

تفاوت چسب های کاشی خمیری و پودری

همچنین قیمت چسب سرامیک پرسلان پودری و خمیری با هم فرق می کند. البته تفاوت این دو نوع چسب تنها به این 2 مورد محدود نمی ‌شود و این چسب ‌ها از جنبه ‌های مختلف نیز با هم متفاوت هستند. این تفاوت ‌ها عبارتند از:

ترکیبات

در بررسی اینکه چسب کاشی خمیری بهتر است یا پودری، می ‌توانیم به ترکیبات این دو نوع چسب اشاره کنیم. چسب‌ های پودری بر پایه سیمان به تولید می ‌رسند و در ترکیبات آن ها از افزودنی ‌هاو فیلرهای معدنی استفاده شده است. این ترکیبات، استحکام و مقاومت بالایی به این چسب بخشیده‌ اند و از نفوذ آب به آن جلوگیری می ‌کنند.

چسب‌ های کاشی خمیری با استفاده از رزین اکریلیک، فیلرهای میکرونیزه معدنی، ترکیبات شیمیایی آب بند کننده و مواد تقویت چسبندگی به تولید می‌ رسند. ضمن اینکه این چسب ها مقاومت چندانی در برابر آب ندارند.

آماده سازی قبل از استفاده

از دیگر تفاوت‌ های این دو نوع چسب می ‌توانیم به نحوه استفاده از چسب کاشی پودری و خمیری اشاره کنیم. همان طور که پیش تر گفتیم، چسب کاشی پودری بر پایه سیمان تولید می‌ شود و حالت پودری دارد؛ بنابراین قبل از مصرف باید با آب ترکیب شود تا به حالت خمیر در بیاید. اما چسب کاشی خمیری به صورت آماده و خمیری در بازار عرضه می‌ شود و نیازی نیست که قبل از مصرف آن را با ماده دیگری ترکیب کنید.

در نظر داشته باشید که قبل از اتصال کاشی ‌ها و سرامیک ‌ها، باید سطح مورد نظر را از ناهمواری ‌ها برطرف کنید. سپس به کمک پرایمر، زیرسازی‌ های مناسب را انجام داده و در نهایت با استفاده از چسب کاشی، سرامیک ها و کاشی‌ ها را به سطح بچسبانید.

مکان استفاده

مورد دیگری که در بررسی اینکه چسب کاشی خمیری بهتر است یا پودری اهمیت دارد، مکان استفاده از این چسب ها است. چسب کاشی پودری در مکان های مرطوب هم قابلیت استفاده دارد. در حالی که در این مکان ‌ها امکان استفاده از چسب ‌های خمیری وجود ندارد؛ چرا که چسب‌ های خمیری مقاومت چندانی در برابر رطوبت از خود نشان نمی ‌دهند و خاصیت آب‌ بندی ندارند، اما چسب ‌های پودری در برابر نفوذ نم و رطوبت مقاوم هستند.

زمان لازم برای خشک شدن چسب کاشی

زمان لازم برای خشک شدن

هر دوی این چسب ها در صورتی که در معرض هوای آزاد قرار بگیرند، طی چند ساعت کاملاً سخت می‌ شوند و دیگر امکان استفاده از آن ها وجود ندارد؛ بنابراین بهتر از هرچه سریع تر مورد استفاده قرار بگیرند. اما چسب های کاشی پودری و خمیری به لحاظ زمان خشک شدن نیز با هم تفاوت دارند.

چسب پودری ۲۴ ساعت برای خشک شدن زمان نیاز دارند و چسب‌ خمیری بعد از 48 ساعت خشک می‌ شود. اگر چسب کاشی پودری را با آب مخلوط نکنید و درون ظرف ‌های دربسته نگهداری شود، تا مدت زیادی انقضا دارد.

میزان مصرف

برای رسیدن به پاسخی مناسب برای پرسش چسب کاشی خمیری بهتر است یا پودری، می ‌توانیم به میزان استفاده از این چسب ‌ها نیز اشاره داشته باشیم. برای چسباندن کاشی ‌ها و سرامیک ‌ها به سطح با استفاده از چسب، به ازای هر متر مربع به ۵ تا ۷ کیلوگرم چسب احتیاج دارید، اما این موضوع در رابطه با چسب پودری کاملاً متفاوت است.

برای چسباندن کاشی ‌و سرامیک‌ به ازای هر متر مربع به ۳ تا ۵ کیلوگرم چسب پودری نیاز است. مقدار دقیق استفاده از چسب‌ ها با توجه به ضخامت لایه چسب می‌ تواند کاهش یا افزایش پیدا کند.

جدول مقایسه چسب کاشی پودری و خمیری

در جدول زیر مقایسه چسب کاشی خمیری و پودری به صورت خلاصه آورده شده است.

چسب کاشی پودری

چسب کاشی خمیری

ترکیبات

فیلرهای معدنی، افزودنی، سیمان و پلیمر

پلیمرهای مصنوعی، رزین اکریلیک، ترکیبات شیمیایی آب بند کننده، فیلرهای میکرونیزه معدنی

آماده سازی پیش از استفاده

نیاز به ترکیب با آب

عدم نیاز به ترکیب با آب

مکان استفاده

استفاده در مکان های مرطوب

عدم امکان استفاده در شرایط مرطوب

مدت زمان خشک شدن

24 ساعت

48 ساعت

میزان مصرف

به ازای هر متر مربع 3 تا 5 کیلو

به ازای هر متر مربع 5 تا 7 کیلو

چسب کاشی خمیری بهتر است یا پودری

در مقایسه کلی میان چسب‌ های کاشی خمیری و پودری باید بگوییم که چسب خمیری نیازی به آماده کردن ندارند. کار با آن راحت‌ است و حتی افرادی که تخصص و مهارت کافی در این حوزه ندارند می ‌توانند از این چسب برای اتصال کاشی و سرامیک استفاده کنند؛ اما این چسب تنها برای کاشی کاری روی دیوار مناسب است. در مقابل چسب ‌های پودری نسبت به مدل‌ های خمیری از استحکام و مقاومت بیشتری برخوردارند. خاصیت ارتجاعی و چسبندگی دارند و برای کف و دیوارها نیز می‌ توان از آن ها استفاده کرد. این چسب ها در برابر تغییرات دما و شرایط آب و هوایی تغییری پیدا نمی ‌کنند و قدرت تحمل بالایی دارند.

سخن پایانی

در این مطلب در رابطه با اینکه چسب کاشی خمیری بهتر است یا پودری صحبت کردیم و تفاوت این دو نوع چسب را به لحاظ آماده سازی قبل از استفاده، مکان استفاده، مدت زمان خشک شدن و حتی میزان مصرف مورد بررسی قرار دادیم. در نهایت شما می ‌توانید با بررسی کلی این دو نوع چسب و مقایسه مزایا و معایبی که دارند، مناسب ‌ترین چسب ‌ها را متناسب با شرایط مورد نظر و انتظارات و نیازهایی که دارید خریداری کنید.