صفحه اصلی
بلاگ
مقاله
سرامیک کف چیست؛ انواع، ابعاد و کاربردها
سرامیک کف چیست؛ انواع، ابعاد و کاربردها

سرامیک کف چیست؛ انواع، ابعاد و کاربردها

یکی از المان‌های اصلی و مهم در طراحی دکوراسیون داخلی  اماکن مسکونی و تجاری، کف‌پوش است. انتخاب طرح و رنگ مناسب کف‌پوش، زیبایی خاصی به محیط مورد استفاده می‌بخشد. علاوه بر طرح و رنگ، کیفیت و نوع ماده‌ی استفاده‌شده به‌عنوان کف‌پوش، هم بسیار اهمیت دارد. کف‌پوش‌ها دارای جنس‌های مختلفی مثل سنگ، پارکت، لمینیت و سرامیک هستند. در این بین سرامیک پرسلانی کف یکی رایج‌ترین کف‌پوش‌ها است که برای استفاده در تمامی فضاهای خانه مانند سالن‌های پذیرایی، سرویس حمام و بهداشتی، آشپزخانه و حتی فضاهای خارجی مانند تراس، روف گاردن و فضاهای با ترافیک سنگین و پرتردد مانند پارکینگ کاربرد دارد. سرامیک پرسلانی کف در مقایسه با سایر کف‌پوش‌ها، عمر بیشتری دارد و به لحاظ بهداشتی سرامیک پرسلانی از سایر کف‌پوش‌ها بهتر است چون راحت‌تر تمیز می‌شود. در این مقاله ما به بررسی سرامیک کف و دلایل انتخاب آن می‌پردازیم.  

سرامیک کف چیست؟

کف‌پوش‌های سرامیکی که ما آن‌ها را با نام سرامیک می‌شناسیم، نوعی کاشی هستند که برای پوشش کف استفاده می‌شوند. کاشی‌ به گستره‌ای از محصولات سرامیکی گفته می‌شود که به‌عنوان پوشش (پوشش کف، دیوارهای بیرونی و دیوارهای داخلی) مورد استفاده قرار می‌گیرند. شاید در ظاهر کاشی‌های کف و دیوار شبیه هم باشند؛ اما این دو نوع سرامیک تفاوت زیادی با هم دارند و این تفاوت‌های در قیمت سرامیک کف نسبت به قیمت سرامیک دیواری بی‌تاثیر نیست. کاشی‌های دیواری معمولاً بدنه متخلخلی دارند و می‌توانند حداکثر 13 درصد جذب آب داشته باشند. در مقابل کاشی‌های کف جذب آبی بین 5/0 تا 6 درصد دارند. علاوه بر این کاشی‌های دیوار نازک‌تر بوده و در رنگ‌ها و طرح‌های متنوع‌تری عرضه شوند. کاشی‌های کف معمولاً ضخیم‌تر از کاشی‌های دیوار هستند. با این حال، برای نصب دیوار مناسب نیست. تفاوت بعدی این کاشی‌ها، در اندازه آن‌هاست. کاشی‌های دیوار در مقایسه با کاشی‌های کف نسبتاً کوچک هستند. در عمل سرامیک‌هایی به‌عنوان کف‌پوش استفاده می‌شوند، با وجود اینکه ترکیب مشابهی با هم دارند، تفاوت‌هایی با کاشی معمولی دارند. در ادامه به چند مورد از مهم‌ترین این موارد اشاره می‌کنیم: سرامیک کف

انواع و سایز سرامیک کف

سرامیک کف انواع مختلفی دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به سرامیک معمولی، سرامیک پرسلانی با لعاب‌های پولیشد، سمی پولیشد و مات اشاره کرد. این سرامیک‌ها بر اساس معیارهای مختلفی طبقه‌بندی می‌شوند که در ادامه مقاله به آن اشاره می‌کنیم:  
  • سرامیک کف را بر اساس پوشش
سرامیک کف بر اساس پوشش روی آن به لعاب‌دار و بدون لعاب تقسیم‌بندی می‌شود. بیشتر سرامیک‌های کف موجود در بازار لعاب‌دار هستند. این محصولات می‌توانند در دو مدل سرامیک پرسلانی براق و سرامیک پرسلانی مات وجود داشته باشند و لعاب‌دار بودن به معنای براق بودن نیست. فرایند اعمال لعاب معمولاً در حین پروسه ساخت انجام می‌شود. اگر قبل از قرار دادن آن‌ها در کوره، پوشش لعاب روی آن‌ها اعمال و سپس فرایند پخت انجام شود، سرامیک لعاب‌دار و اگر قبل از پخت سرامیک، هیچ پوششی روی آن قرار نگیرد، آن را سرامیک بدون لعاب می‌نامند.  
  • سرامیک کف بر اساس جنس
سرامیک‌های کف از نظر جنس به دو نوع کلی سرامیک معمولی و سرامیک پرسلانی تقسیم می‌شوند. سرامیک‌های کف معمولی به دلیل ترکیب و  نحوه ساخت، چگالی کمتری دارند. بنابراین رطوبت بیشتری را جذب می‌کند و مقاومت کمتری در برابر ضربه دارند. گروه دوم سرامیک‌های کف، سرامیک‌های پرسلانی هستند. اصلی‌ترین و مهم‌ترین ویژگی سرامیک‌های پرسلانی، تخلخل بسیار کم و جذب آب کمتر از 5/0 درصد آن‌هاست. همین تخلخل کم ویژگی‌ها و خواص منحصربه‌فرد دیگری را نیز برای این محصول فراهم می‌کند. اصلی‌ترین تفاوت سرامیک پرسلان با سرامیک معمولی در ترکیب مواد اولیه است. در واقع در بدنه سرامیک پرسلانی گدازآور بیشتری وجود دارد، ولی میزان گدازآور سرامیک معمولی کمتر است. همچنین سرامیک‌های خاک سفید آب بیشتری به خود جذب می‌کنند و به همین دلیل قیمت پایین‌تری نیز دارند. در درجه دوم تفاوت این دو نوع محصول به دمای پخت مربوط می‌شود. سرامیک پرسلان در دماهای ۱۲۰۰ تا ۱۴۰۰ درجه سانتی‌گراد پخته می‌شود؛ ولی دمای پخت سرامیک معمولی کمتر است. سرامیک گرانیتی کف، نوعی سرامیک پرسلانی است که با طرح سنگ گرانیت ساخته شده و اغلب دارای سه طرح کلی فلفل نمکی، رگه‌ای و رستیک است. یکی از تفاوت‌های اصلی سرامیک گرانیتی با سرامیک‌های معمولی عدم وجود اکسید آهن در ترکیب آن‌ها است. سرامیک پرسلانی کف
  • سرامیک کف بر اساس ظاهر
سرامیک‌ها از نظر ظاهر به دو نوع مات و براق تقسیم می‌شوند. براق بودن سرامیک به نوع پرداختی که بر روی سطح انجام شده بستگی دارد. فرق بین این دو سرامیک در بازتاب نور است. سرامیک‌های براق، لغزنده هستند و  به همین خاطر مناسب برخی فضاها مثل سرویس بهداشتی نیستند. سرامیک‌های مات بازتاب نور بسیار کمی دارند. بازتاب نور کم باعث می‌شود تصویر اشخاص و وسایل بر روی سرامیک دیده نشود. این نوع از سرامیک‌ها در مکان‌های اداری، کافه و رستوران‌ها که رفت‌وآمد زیاد است، بسیار پرکاربرد است.    
  • سرامیک کف بر اساس درجه سختی
سرامیک‌های کف بر اساس سختی نیز به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند:
  • سرامیک با درجه سختی ۱: سرامیک‌هایی هستند که مقاومت به سایش آن‌ها کم است. این نوع سرامیک‌ها برای مکان‌های کم رفت‌وآمدی مانند حمام مناسب است و استفاده از این انواع سرامیک مناسب کف در اتاق‌ها و پذیرایی توصیه نمی‌شود.
  • سرامیک با درجه سختی ۲: مقاومت به سایش بیشتری از نوع اول دارند و برای استفاده در فضاهای داخلی با احتمال سایش کم مناسب هستند.
  • سرامیک با درجه سختی ۳: این نوع را می‌توان به‌عنوان یک سرامیک کف مقاوم در برابر سایش در نظر گرفت و با اطمینان خاطر در بیشتر فضاهای خانگی و تجاری کوچک و کم ترافیک‌تر به‌کار برد؛ اما برای فضاهایی که در معرض ترافیک شدید، باید از سرامیک‌های مقاوم‌تر استفاده کرد.
  • سرامیک با درجه سختی ۴: مقاومت و دوام بسیار بالایی در مقایسه با سرامیک‌های دیگر دارند و می‌توان آن را در هر فضایی به‌عنوان یکی از انواع سرامیک مناسب کف به‌کار برد.
  • سرامیک با درجه سختی 5: از بالاترین مقاومت ممکن برخوردار هستند و محدودیتی در استفاده از آن‌ها وجود ندارد.
  • سرامیک کف بر اساس ابعاد
سرامیک‌‌های کف ابعاد و اندازه مختلفی دارند. ابعاد سرامیک کف قطعا روی هزینه‌ی نصب و قیمت آن تاثیر دارد؛ مثلا هزینه نصب سرامیک 100*100 با (با فرض یکی بودن جنس) بالاتر از سرامیک 80*80 خواهد بود. از آنجایی که سرامیک‌های کف بیشتر از سایر سرامیک‌ها تحت تنش هستند و عموماً در محل‌های پر رفت‌وآمد استفاده می‌شوند، باید طول عمر زیادی داشته باشند و لق نشوند. علاوه ‌بر ‌آن، بندهای موجود بین سرامیک محل  تجمع آلودگی است هر چه سرامیک‌ها کوچک‌تر باشند، این بندها و احتمال آلوده شدن محیط نیز بیشتر است. پس معمولاً سرامیک‌های کف در ابعاد بزرگ تولید می‌شوند. سرامیک‌های کف علاوه بر طول و عرض، ضخامت‌های متنوعی نیز دارند که از 3 میلی‌متر شروع شده و تا دو سانتی‌متر و حتی بیشتر هم می‌رسد. در اینجا به چند مورد از رایج‌ترین ابعاد سرامیک کف اشاره می‎کنیم: اسلب نوعی سرامیک است که دارای سایز بزرگ‌تری در مقایسه با سرامیک‌های رایج است. اسلب به صورت تخته‌ای یا ورقه‌ای ساخته می‌شود. اسلب‌ها بیشتر در سایز‌های100 *100،  120* 120، سایز 240* 120،  سایز 280 *120 و ابر سایز 320 *160 سانتی‌متر در بازار موجود هستند. SAINT LAURENT FULL POLISHED FGPB-A5160-1

سرامیک کف خانه

سرامیک‌های کف دارای کاربردهای متنوعی هستند و تقریباً برای هر سطحی که فکرش را بکنید، یک نوع سرامیک کف مخصوص و مناسب وجود دارد. البته که انتخاب جنس سرامیک مناسب برای کف خانه وابسته به بسیاری از عوامل و مواردی مانند سلیقه شخصی، سبک دکوراسیون داخلی و نیازهای خانواده است. با این حال در کل، برای انتخاب جنس سرامیک مناسب برای کف خانه، به موارد زیر توجه کنید: نکات مهم برای انتخاب سرامیک کف خانهمقاومت در برابر لکه سرامیک کف قابل استفاده در کف واحد مسکونی بایستی مقاومت کافی در برابر لکه‌پذیری داشته باشد.   •مقاومت در برابر مواد شوینده بهداشتی سرامیک باید در برابر شوینده‌های بهداشتی خانگی (اسیدی و بازی) مقاومت داشته باشد.   •سبک و طرح سرامیک باید با سبک دکوراسیون داخلی خانه سازگاری داشته باشد و طرح و رنگ آن نیز با سلیقه شما همخوانی داشته باشد.   •قیمت قیمت سرامیک باید با بودجه شما سازگاری داشته باشد.   •مقاومت در برابر سایش سرامیکی که برای کف خانه استفاده می‌شود باید مقاومت در برابر سایش داشته باشد تا بتواند با تردد بالای افراد و مبلمان و وسایل خانه سازگار باشد.   هرچه  سرامیک‌ها را بهتر بشناسید، در انتخاب بهترین سرامیک برای منزلتان موفق‌تر خواهید بود. از جمله انواع سرامیکی می‌توان به‌عنوان گزینه مناسب برای کف در نظر گرفت، سرامیک‌های پرسلان است. بیشتر بخوانید: «سرامیک پرسلانی چیست؛ انواع و کاربردهای آن»  

سرامیک کف پذیرایی

پذیرایی یکی از مهم‌ترین قسمت‌های هر خانه است و زیبایی آن برای همه افراد بسیار مهم است. همین باعث می‌شود. انتخاب سرامیک کف آن و طرح و رنگش نیز اهمیت زیادی داشته باشد. اندازه و ابعاد آن سرامیک کف پذیرایی یکی از عوامل مهم در انتخاب است. بهتر است سایز سرامیک کف پذیرایی بر اساس سایز سالن انتخاب شود. مثلاً اگر پذیرایی شما بزرگ است، بهتر است از سرامیک اسلب سایز بزرگ استفاده کنید. برای پذیرایی‌های کوچک به منظور بزرگ جلوه دادن محیط سرامیک‌های با سایز کمتر انتخاب بهتری هستند. پذیرایی خانه، محل پررفت‌وآمدی است؛ بنابراین سختی سرامیک، مقاومت به لکه‌پذیری، مقاومت در برابر شوینده‌های خانگی آن حائز اهمیت است. انتخاب طرح و رنگ سرامیک نیز باید بر اساس سایر المان‌ها باشد. معمولاً برای استفاده در کف پذیرایی از سرامیک‌های مات و براق می‌توان بهره برد و از زیبایی هر کدام بسته به طراحی موردنظر استفاده کرد. از طرح‌های سرامیک برای کف پذیرایی، می‌توان به سرامیک‌های طرح سنگ و سرامیک‌های طرح پارکتی اشاره کرد.     سرامیک‌های طرح پارکت در طرح‌های متفاوت از لحاظ پانچ و گره‌های سطح و همچنین رنگ‌های متنوع طراحی و تولیدشده‌اند و همین باعث شده که به راحتی با هر طرحی از دکوراسیون داخلی ست و هماهنگ شوند. سرامیک‌های طرح پارکتی مزایای بسیار زیادی نسبت به پارکت و لمینیت دارند. این سرامیک‌ها از نوع پرسلانی هستند و به همین دلیل مقاومت زیادی در برابر آب و رطوبت دارند. به‌راحتی تمیز می‌شوند و هنگام راه رفتن روی آن‌ها سر‌وصدا تولید نمی‌شود. سرامیک طرح پارکت به واسطه پرسلانی بودن، بر عکس پارکت و لمینیت که در برابر آب و رطوبت آسیب‌پذیر بوده و دچار بادکردگی می‌شوند، جذب آب بسیار کمی دارند نگهداری سرامیک طرح پارکتی بسیار ساده و آسان است. سرامیک کف پذیرایی

سرامیک کف سرویس بهداشتی

سرامیک کف سرویس بهداشتی باید دارای ویژگی‌هایی باشد که بتواند به شکل مناسبی برای محیط سرویس بهداشتی استفاده شود. برخی از ویژگی‌هایی که باید در سرامیک کف سرویس بهداشتی موجود باشد عبارت‌اند از: 1-جذب آب پایین: به دلیل رطوبت زیاد در این محیط جذب آب سرامیک کف سرویس بهداشتی باید بسیار کم باشد. 2- ضد لغزش: سرامیک کف سرویس بهداشتی باید دارای ضریب اصطکاک بالا باشد تا در هنگام استفاده از سرویس بهداشتی، خطر لغزش کاهش یابد. 3-ضد باکتری و مقاوم در برابر لکه: سرامیک کف سرویس بهداشتی باید قابلیت جلوگیری از رشد باکتری‌ها و مقاومت در برابر لکه داشته باشد تا بهداشت و سلامتی کاربران را تضمین کند. امروزه فناوری نانو این قابلیت را برای سرامیک‌ها فراهم کرده است 4- سهولت در تمیز کردن و مقاومت در برابر شوینده‌های خانگی: سرامیک کف سرویس بهداشتی باید به راحتی قابل تمیز کردن باشد تا بهداشت و سلامتی کاربران را تضمین کند. 5-زیبایی و استحکام: سرامیک کف سرویس بهداشتی باید دارای طرح و رنگی باشد که با دکوراسیون داخلی سرویس بهداشتی سازگاری داشته باشد و همچنین باید استحکام و مقاومتی مناسب داشته باشد تا در برابر استفاده‌های عادی و شایع در سرویس بهداشتی، ماندگاری و کیفیت خود را حفظ کند. با توجه به موارد فوق، بهترین گزینه برای سرامیک کف سرویس بهداشتی، سرامیک‌های پرسلان هستند. امروزه اکثر سرامیک‌های مورد استفاده در سرویس بهداشتی و حمام، از نوع پرسلان هستند که دارای مقاومت و طرح‌های متنوعی هستند. در انتخاب سرامیک پرسلانی برای سرویس بهداشتی، ابعاد را نیز در نظر داشته باشید. مثلاً انتخاب سرامیک ابعاد بزرگ در حمام و سرویس بهداشتی باعث بزرگ‌تر جلوه دادن این فضا می‌شود؛ اما اگر فضای سرویس بهداشتی و حمام شما بزرگ است، می‌توانید از سرامیک‌های اسلب سایز بزرگ استفاده کنید. سرامیک کف سرویس بهداشتی

سرامیک کف حیاط

در قدیم برای پوشش کف حیاط خانه، سنگ بهترین گزینه بود. اما امروزه با توجه با افزایش قیمت سنگ و تنوع ناکافی در طرح سنگ، استفاده از آن به‌عنوان کف‌پوش حیاط محدود شده است. استفاده از سرامیک برای کف حیاط بسیار عاقلانه است. سرامیک نه‌تنها صرفه‌جویی در هزینه‌های کلان برای پوشش کف شده، بلکه عمر زیادی هم دارد و با داشتن طرح و رنگ‌های زیبا یک گزینه ایده‌آل برای کف حیاط است. رنگ سرامیک برخلاف بسیاری از کف‌پوش‌ها در برابر عوامل مختلف مثل نور خورشید، مواد شیمیایی و... تغییر نمی‌کند. سرامیکی که از مواد درجه یک ساخته شده باشد، دارای دوام و کیفیت بالایی  است و می‌تواند بهتر از سنگ عمل کند. در انتخاب سرامیک کف حیاط هم باید نکاتی را در نظر داشته باشیم. اولین ویژگی که باید در نظر بگیریم، استحکام و مقاومت سرامیک است. سرامیکی که استفاده می‌کنیم باید در برابر تغییرات آب هوایی مقاوم باشد. اگر سرامیک کیفیت بالایی نداشته باشد، در طول چند ماه ترک برداشته و دچار شکستگی می‌شود. پارامترهایی از جمله ضد آب بودن، براق نبودن و... بهتر است که رعایت شوند تا زیبایی سرامیک در طول سال حفظ شود. در انتخاب نوع سرامیک کف حیاط حتماً به آب‌وهوای محل زندگی‌تان توجه کنید. اگر در مناطق سردسیر زندگی می‌کنید، بهتر است از سرامیک‌هایی استفاده کنید که جنس  رویه آن‌ها لیز و لغزنده نباشد. چون در مناطق سردسیر با توجه به سرد بودن هوا، احتمال بارندگی برف و باران زیاد است و در این صورت زمین لغزنده می‌شود. اگر سرامیک سطح لغزنده داشته باشد، در هنگام بارش برف و باران و یخ‌زدگی می‌تواند موجب لیز خوردن و بروز حادثه شود. در مناطق گرمسیری با توجه به تابش مستقیم نور خورشید و همچنین حرارت بالا بهتر است از سرامیک‌های مقاوم‌تر استفاده کنید. در هر صورت نباید در کف حیاط از سرامیک براق و لغزنده استفاده شود.    

سرامیک کف پارکینگ

انتخاب سرامیک پارکینگ کمی مشابه سرامیک کف حیاط است. در انتخاب سرامیک فضای پارکینگ، توجه به سر یا لیز بودن بسیار مهم است. انتخاب سرامیک‌هایی که میزان لغزندگی کم‌تری دارند، می‌تواند بسیار مفید باشد. برای پارکینگ بهتر است سرامیکی با مقاومت به سایش خریداری کنید. زیرا در این مکان میزان رفت‌وآمد زیاد است. همچنین میزان ساییدگی با عمر سرامیک، رابطه‌ای مستقیم دارد. برای انتخاب و خرید سرامیک کف پارکینگ، باید به میزان جذب آب آن دقت کنید. به دلیل بارش برف و باران، باید پوششی با کم‌ترین میزان جذب آب را بخرید. در این‌ صورت دوام و طول عمر آن نیز بیش‌تر خواهد بود. برای مثال سرامیک‌های پرسلان کف از کم‌ترین میزان جذب آب برخوردار هستند. استفاده از سرامیک دارای مزیت‌های بسیاری است که به صورت خلاصه در زیر به آن اشاره می‌کنیم:
  1. تنوع در طرح و رنگ سرامیک
  2. مقاوم در برابر لکه و مواد شیمیایی
  3. مقاومت در برابر ضربه و شوک
  4. مقاومت در برابر خط و خش و ساییدگی ناشی از تردد و پارک خودرو
  5. شست‌و‌شوی راحت
  6. قابلیت نصب سریع و آسان
  7. کاهش هزینه‌ها و عمر بیشتر
 

سرامیک کف مغازه

کف‌پوش‌های سرامیکی از مقاوم‌ترین نوع کف‌پوش‌ها برای مغازه محسوب می‌شوند. سرامیک علاوه بر این‌که دارای طول عمر بالایی است، به‌آسانی نظافت می‌شود. برخورد انواع مواد شوینده نیز بر کیفیت سرامیک اثر سوء ندارد. از جمله نکاتی که باید هنگام انتخاب سرامیک کف مغازه به آن دقت کنید، مقاوم بودن آن است. برخی از مغازه‌ها محل قرارگیری فروش اجسام سنگین هستند و کف‌پوش آن‌ها ممکن است به‌راحتی در هنگام حمل‌ونقل دچار ضربه خوردگی شود. به همین خاطر مقاوم بودن کاشی و سرامیک در برابر ضربه نکته مهمی است. علاوه بر این مغازه‌ها اماکن پر رفت‌وآمد هستند و باید مرتب نظافت شوند و مقاوم‌ترین نوع کف‌پوش در برابر سایش و شستشو با استفاده از مواد شوینده، سرامیک پرسلانی است. هنگام انتخاب بهترین سرامیک برای کف مغازه، به تناسب آن با فضای مغازه هم باید توجه کرد. طرح و رنگ سرامیک را باید متناسب با کار و فضا انتخاب کرد. مثلا سرامیک‌های دارای سطح مات برای کف بهتر هستند و از آسیب‌های ناشی از سر خوردن و سایش جلوگیری می‌کنند. طرح و رنگ سرامیک نیز بر نورپردازی و انعکاس نور در فضای مغازه تأثیر زیادی دارد. مثلاً برخی از مغازه‌های دیگر مانند جواهر فروشی‌ها باید از سرامیک‌های استفاده کنند که براق باشند و نور محیط را دو برابر کنند.    

قیمت سرامیک کف و نحوه خرید آن

همان‌طور که دیدیم، سرامیک کف انواع مختلفی دارد که قیمت هر متر مربع سرامیک کف بر اساس کیفیت مواد ساخته شده، رنگ، طرح و لعاب سطح قیمت‌گذاری می‌شوند. به‌عنوان مثلاً سرامیک‌های با کیفیت بالا و مقاوم در برابر ترافیک سنگین و تردد زیاد قیمت‌های بالاتری نسبت به سرامیک‌های دیگر دارند. همچنین عوامل خارجی نظیر ارز و نوسانات بازار نیز در قیمت تأثیر دارد.  مشاوره با کارشناسان مجرب به انتخاب سرامیک مناسب بسیار کمک می‌کند.    

جمع‌بندی

در این مقاله با سرامیک کف و انواع آن آشنا شدیم. سرامیک کف دارای کاربردهای زیادی هستند و به‌عنوان کف‌پوش حیاط، پارکینگ، اتاق و... استفاده می‌شوند. برای انتخاب هر کدام از این سرامیک‌های کف باید معیارهایی را در نظر بگیریم تا انتخاب درستی داشته باشیم. یادتان باشد که برند تولیدکننده سرامیک نیز می‌تواند دارای اهمیت ویژه‌ای باشد. ما در مجموعه پیشگامان معماری با دارا بودن انواع مختلفی از سرامیک‌های پرسلانی درجه یک با طرح‌ها و سایزهای متنوع، آماده به خدمت به شما مشتریان عزیز هستیم. همچنین تیم مهندسی فروش ما به عنوان مشاور فنی با توجه به نیازهای شما، شرایط اجرای کار، کاربری پروژه و مشخصات فنی محصول تولیدی در خصوص انتخاب درست، به مشتریان خود مشاوره ارائه می‌نماید.