صفحه اصلی
بلاگ
بدون دسته‌بندی
تفاوت سبک مدرن و کلاسیک در دکوراسیون | کدام برای خانه شما مناسب‌تر است؟
تفاوت سبک مدرن و کلاسیک در دکوراسیون | کدام برای خانه شما مناسب‌تر است؟

تفاوت سبک مدرن و کلاسیک در دکوراسیون | کدام برای خانه شما مناسب‌تر است؟

سبک‌ های مختلف معماری و دکوراسیون هر کدام بیان گر روحیات و احساسات منحصر به فرد افراد هستند. امروزه این سبک ها تنوع چشم گیری پیدا کرده اند و انتخاب یک سبک مناسب را به کاری سخت و چالش برانگیز تبدیل کرده اند. یکی از مهم ترین دلایل این موضوع، آشنا نبودن با استانداردها و ویژگی ‌های هر سبک است که منجر به عدم هماهنگی تجهیزات و وسایل می‌ شود. اگر به دنبال طراحی یک فضای آرام بخش و زیبا هستید، باید تفاوت سبک مدرن و کلاسیک را بدانید و اصول و استانداردهای هر سبک را بشناسید. سبک مدرن و سبک کلاسیک چه تفاوت ‌هایی با هم دارند؟ در ادامه مفصل به این موضوع می پردازیم.

دکوراسیون مدرن یا کلاسیک کدام بهتر است؟

انتخاب از میان دکوراسیون به سبک مدرن یا به سبک کلاسیک تا حد زیادی به نیازها و سلیقه شخصی افراد بستگی دارد. هر کدام از این سبک‌ ها به نوبه خود زیبایی‌ ها و جذابیت های خاصی دارند و نمی‌ توانیم یکی را بر دیگری برتری و ارجحیت دهیم. برای طراحی دکوراسیون اصولی و مناسب و خلق فضایی آرامش بخش و دلنشین باید در ابتدا با خصوصیات منحصر به فرد هر سبک آشنا شویم. نگاهی به ویژگی ‌های متفاوت سبک کلاسیک و مدرن

نگاهی به ویژگی ‌های متفاوت سبک کلاسیک و مدرن

قبل از اینکه به بررسی تفاوت سبک مدرن و کلاسیک بپردازیم بهتر است با ویژگی‌ های هر کدام از این سبک ‌ها آشنا شویم. سبک ‌های مدرن و کلاسیک از نظر دکوراسیون داخلی، طراحی و... با هم متفاوت هستند. سبک مدرن برای محیط ‌ها و فضاهایی که از تجملات به دور هستند و بیشتر به سادگی و کارایی اهمیت می‌ دهند مورد استفاده قرار می ‌گیرد. در عوض سبک کلاسیک روی تجملات و جزئیات تاکید بیشتری دارد. در این فضاها زیبایی ‌های ظریف و جزئی بسیار زیادی به چشم می‌ خورد. این تفاوت در جنبه‌ های مختلف طراحی از جمله نوع مبلمان، رنگ سرامیک پرسلان کف و دیوارها، رنگ پرده ها و... به وضوح به چشم می خورد و اثرات خاصی را بر احساسات موجود در فضا بر جای می گذارد.

ویژگی ‌های کلیدی سبک مدرن

برخی از ویژگی‌ های مهم سبک‌ های مدرن به شرح زیر است.
  • طراحی مدرن برای فضاهای کوچک مناسب است. این سبک طراحی با هدف بهره‌ گیری از حداکثر کارایی از فضا ارائه می‌ شود.
  • سبک مدرن بر حذف تزیینات اضافی و پیچیدگی ‌ها در تمامی اجزا تاکید دارد و سبکی ساده و مینیمالیسم است.
  • این سبک با حذف جزئیات اضافی و افزایش تمرکز روی عناصر اصلی، فضایی آرام بخش و منظم را ایجاد می ‌کند.
  • استفاده از رنگ‌ های طبیعی و خنثی از جمله خاکستری، سفید، قهوه‌ای، کرم و... از دیگر ویژگی ‌های سبک مدرن به شمار می‌ رود.
  • برای انتخاب مبلمان در این سبک دکوراسیون معمولا به سراغ مدل‌ های با کیفیت و ساده از جمله مبل‌ های چرم و مخمل می‌ روند.
  • در طراحی به سبک مدرن معمولاً عناصر مختلف از جمله مبلمان، فرش، پرده، سرامیک و... از بهترین نمونه ها نظیر سرامیک پرسلان، مبلمان مرغوب، فرش های نفیس و... انتخاب می شوند.
  • در طراحی‌ های مدرن معمولاً از چوب ‌های بدون تزیینات اضافی، طبیعی و ساده استفاده می‌ کنند.
  • استفاده از عناصر طبیعی و گیاهان در فضا از دیگر ویژگی های سبک مدرن محسوب می شود.

ویژگی های کلیدی سبک کلاسیک

سبک کلاسیک درست مقابل سبک مدرن قرار دارد. در این سبک برای طراحی هر یک از بخش ‌ها، جزئیات زیادی را در نظر می ‌گیرند و با توجه به المان ‌های موجود در فضا، از جزئیات خیره کننده برای زیبایی هرچه بیشتر استفاده می ‌کنند. برای اینکه به طور دقیق با تفاوت سبک مدرن و کلاسیک آشنا شویم، به بررسی جزئیات و ویژگی‌ های کلیدی سبک ‌های کلاسیک می پردازیم.
  • مناسب برای فضاهای بزرگ: از آن جا که در سبک کلاسیک به جزئیات و تجملات بیشتر می ‌پردازند، برای دیده شدن این جزئیات و تجملات باید فضای مورد نظر بزرگ باشد.
  • استفاده از مبلمان با طرح ‌های شلوغ: مبل‌ هایی که در سبک کلاسیک مورد استفاده قرار می ‌گیرند دارای تزیینات چوبی و پارچه ‌های گل دار یا طرح ‌دار هستند و فضا را شکوهمندانه جلوه می‌ دهند.
  • استفاده از رنگ‌ های غنی و گرم: در دکوراسیون به سبک کلاسیک معمولاً رنگ‌ های قهوه‌ای، کرم، طلایی و قرمز بیشترین میزان استفاده را دارند. به طور مثال در این سبک فضاها از سرامیک پرسلان دیوار یا سقف به رنگ کرم یا قهوه‌ای استفاده می شود تا حس گرما و صمیمیت را در فضا القا کنند.
  • دیوارها و سقف‌ های تزیین شده: استفاده از کاغذ دیواری ‌های با طرح‌ های کلاسیک یا گچ بری‌ ها و نقاشی‌ های شلوغ برای تزیین دیوارها و سقف ‌ها از دیگر ویژگی‌ های سبک کلاسیک به شمار می رود.
  • استفاده از لوستر‌های بزرگ و مجلل: برای نورپردازی در سبک کلاسیک از لوستر‌های پرنور و بزرگ برای روشن کردن فضا استفاده می ‌کنند.
  • استفاده از پرده‌ های سنگین و والان دار: در سبک کلاسیک پرده ‌ها از پارچه‌ های مجلل، سنگین و از نوع والان دار تهیه می‌ شوند تا حس تجمل و شکوه را در فضا القا کنند.
  • استفاده از کنسول و آینه‌ های تزیینی: در این سبک فضاها برای افزایش زیبایی و شکوه، استفاده از کنسول ‌های تزیینی با جزئیات زیاد و آینه‌ های شلوغ و پر زرق و برق اهمیت بسیار زیادی خواهد داشت.
خانه مدرن و کلاسیک چه تفاوت‌هایی با هم دارند؟

خانه مدرن و کلاسیک چه تفاوت‌هایی با هم دارند؟

اکنون که با ویژگی ‌های سبک مدرن و کلاسیک آشنا شدیم به راحتی می ‌توانیم تفاوت سبک مدرن و مینیمال با سبک کلاسیک را درک کنیم. برخی از مهم‌ ترین تفاوت‌ های این دو سبک عبارتند از:

تفاوت از نظر سقف و دیوار

در خانه‌ های طراحی شده به سبک مدرن، سقف‌ ها و دیوارها کاملاً ساده هستند و با رنگ‌ های خنثی از جمله سفید انتخاب می ‌شوند؛ اما این موضوع در رابطه با سبک ‌های کلاسیک صدق نمی ‌کند. در سبک ‌های کلاسیک معمولاً سقف ‌ها و دیوارها گچ بری‌ ها، تزیینات و تجملات زیادی دارند و معمولاً به رنگ طلایی انتخاب می ‌شوند. لوسترهایی که در فضای مینیمال و مدرن مورد استفاده قرار می‌ گیرند، ساختاری ساده دارند؛ اما لوسترهای بزرگ که از ترکیب شیشه و برنج یا به تنهایی از شیشه ساخته می ‌شوند برای فضاهای کلاسیک گزینه مناسب تری هستند. با این تفاسیر اگر تمامی المان‌ های موجود در یک فضا به درستی انتخاب شده باشند به محض ورود به یک فضا و نگاه کردن به لوستر می ‌توانید سبک خانه را تشخیص دهید. از دیگر بخش ‌های مهم منزل که در سبک‌ های مدرن و کلاسیک با هم متفاوت هستند می‌ توانیم به دیوارها اشاره کنیم. در منازل به سبک مدرن، دیوارها رنگ آمیزی یک دست و کاملاً ساده‌ای دارند و به راحتی با سایر عناصر موجود در فضا هم خوانی پیدا می ‌کنند؛ اما در دکوراسیون به سبک کلاسیک، دیوارها را با استفاده از کاغذ دیواری ‌های پیچیده و شلوغ و رنگ‌ های گرم می ‌پوشانند. همچنین از ابزارها و گچ بری‌ های مختلف برای تزیین کردن آن ها استفاده می ‌کنند که جذابیت و جلوه خاصی به فضا می ‌بخشند.

تفاوت سبک مدرن و کلاسیک در مبحث نورپردازی

تفاوت سبک مدرن و کلاسیک در مبحث نورپردازی نیز کاملاً قابل مشاهده است. در اغلب منازلی که به سبک کلاسیک دکوراسیون می‌ شوند نورپردازی ‌ها با استفاده از چراغ‌ های بزرگ و به رنگ زرد انجام می‌ شود تا فضا کاملاً روشن باشد؛ اما در سبک مدرن برخی محیط‌ ها پرنور و برخی دیگر کم نور و تاریک هستند و نورپردازی لطیف ‌تر و ظریف ‌تر انجام می‌ شود.

تفاوت طراحی کلاسیک و مدرن در پرده‌ ها و مبلمان

در خانه ‌های مدرن و کلاسیک، مبلمان نیز تفاوت‌ های به خصوصی دارند. به طور مثال در محیط کلاسیک از مبل ‌هایی با چوب گردو یا پارچه ‌های گل دار و طرح ‌دار استفاده می ‌کنند؛ اما در منازلی به سبک مدرن، مبل‌ ها معمولاً ساختاری ساده دارند و با پارچه‌ های یک رنگ انتخاب می ‌شوند. در خانه ‌های مدرن معمولاً پرده ‌ها یک رنگ و ساده هستند و ضخامت کمی دارند؛ اما در خانه ‌های کلاسیک، پرده‌ ها چند لایه‌ اند و از طرح‌ های شلوغ همراه با والان یا کتیبه انتخاب می‌ شوند. تفاوت طراحی کلاسیک و مدرن در پرده‌ ها و مبلمان

تفاوت در رنگ محیط

یکی از عناصر اساسی در بررسی تفاوت سبک مدرن و کلاسیک، رنگ ‌ها هستند. در دکوراسیون مدرن می ‌توان به راحتی و بدون محدودیت از رنگ ‌های مختلف استفاده کرد؛ اما بیشتر تمرکز روی رنگ ‌های خنثی از جمله سفید، طوسی و... است. در سبک کلاسیک معمولاً رنگ ‌ها محدودیت دارند. در این سبک رنگ های شکلاتی، قهوه‌ای، مشکی و طلایی بیشترین میزان استفاده را دارند.

تفاوت از نظر میزان هزینه

برای دکوراسیون خانه به سبک مدرن و کلاسیک باید هزینه‌ های مختلفی را پرداخت کنید. از آن جا که سبک مدرن با کمترین و ساده ترین لوازم قابل اعمال است، معمولاً هزینه پیاده ‌سازی آن بسیار مناسب ‌تر تمام می‌ شود؛ اما این موضوع در رابطه با سبک کلاسیک صدق نمی ‌کند. در این دسته از فضاها به دلیل استفاده از وسایل تجملاتی و تزییناتی، هزینه اجرا افزایش چشم گیری پیدا می‌ کند.

سخن پایانی

در این مطلب به بررسی تفاوت سبک مدرن و کلاسیک پرداختیم و هر یک از سبک ‌ها را از جهات مختلف مورد بررسی قرار دادیم. به طور کلی سبک کلاسیک بیشتر روی تجملات و جزئیات تاکید دارد در حالی که سبک مدرن به کلیات می پردازد و سبکی ساده و بدون تجملات است. اگر قصد طراحی یا بازسازی منزلتان را دارید باید با توجه به علایق، سلایق، بودجه و از همه مهم تر سبک خانه و فضایی که در اختیار دارید، چیدمان مناسبی را انتخاب کنید. در صورتی که برای انتخاب یک سبک مناسب با مشکل مواجه هستید می ‌توانید از افراد متخصص در این حوزه کمک بگیرید تا مناسب‌ ترین سبک دکوراسیون را متناسب با فضای مورد نظرتان انتخاب کنید.