صفحه اصلی
بلاگ
مقاله
آموزش لق گیری سنگ و سرامیک + گرفتن صدای سرامیک
آموزش لق گیری سنگ و سرامیک + گرفتن صدای سرامیک

آموزش لق گیری سنگ و سرامیک + گرفتن صدای سرامیک

لق بودن سرامیک ها، یکی از موارد آزار دهنده است که با لق گیری سرامیک کف می توان این مشکل را حل کرد. زمانی که شما روی سرامیک لق شده قدم می زنید، صداهای بسیار بدی بروز پیدا می کند.

دلایل مختلفی برای لق شدن کاشی ها وجود دارد. این لق شدن علاوه بر تاثیر منفی روی زیبایی محیط، امنیت آن را نیز تحت تاثیر قرار می دهد. در ادامه به بررسی لق گیری سنگ و سرامیک کف خواهیم پرداخت؛ پس تا پایان همراه ما باشید.

دلایل لق شدن کاشی و سرامیک کف

برای لق گیری سرامیک کف، ابتدا باید دلایل بروز آن را بدانیم؛ به منظور دانستن علت جدا شدن کاشی از کف باید گفت که دلایل مختلفی برای آن وجود دارد و اگر تعمیر سرامیک کف ساختمان به درستی صورت نگیرد، مجددا بروز پیدا کرده و موجب کنده شدن سرامیک می شود. به صورت کلی این دلایل عبارتند از :

خشک بودن ملات در زمان نصب

خشک بودن ملات در زمان نصب

یکی از دلایل متداول لق شدن سرامیک کف، سفت و خشک بودن ملات در زمان نصب است. در زمان نصب سرامیک، ملات باید تا حدودی خیس باشد تا چسبندگی کافی ایجاد شود. چنانچه تأخیری در نصب کاشی رخ دهد و در این فاصله ملات خشک شود یا اینکه به هر دلیلی رطوبت آن کافی نباشد، با چند بار تردد و در زمان کوتاه، کاشی یا سرامیک جدا خواهد شد.

تردد زیاد

برای مکان های پرتردد، علل الخصوص اگر سایز سرامیک زیاد باشد، باید از یک متریال با کیفیت بالا برای چسباندن پوشش ها بهره برد. در جاهای شلوغ استفاده از ملات، قدرت کافی برای نگهداری سرامیک را ندارد و اگر از محصولات جدید و قدرتمندی مثل چسب سرامیک استفاده نشود، مجبورید پس از مدتی به لق گیری سرامیک کف بپردازید.

عدم بند کشی کاشی و سرامیک

عدم بند کشی کاشی و سرامیک

اگر بندکشی به شیوه درستی انجام شود، سبب آب بندی درزها می شود. درزها در کاشی دارای اهمیت زیادی هستند و اگر از مواد بندکشی سرامیک مناسب استفاده نشود، علاوه بر اینکه سرامیک ها در لبه ها به خوبی به هم وصل نمی شوند، آب و شوینده ها به آسانی به درون نفوذ کرده و به مرور باعث لق شدن سرامیک می شوند؛ در این حالت باید به لق گیری سنگ کف بپردازید.

عبور و مرور روی سرامیک تازه نصب شده

بعد از نصب سرامیک، باید حداقل یک شبانه روز به سرامیک استراحت داد و بعد از آن بهره برداری کرد. به دلیل تردد زودهنگام، ملات یا چسب سرامیک پرسلان جابه جا شده و به علت از بین رفتن تقارن، چسبندگی در همه نقاط پنل یکسان نیست. این اتفاق بعدها موجب خالی شدن زیرکار و لق شدن سرامیک می شود که این مسئله نیاز به لق گیری سرامیک کف را ایجاد خواهد کرد.

استفاده نکردن از چسب سرامیک و نگهدارنده خوب

سرامیک پرسلان کف به عنوان نسل جدید سرامیک، درصد جذب آب کمی دارد و این مسئله سبب می شود تا به خوبی به ملات نچسبد؛ به همین علت چنانچه از نگهدارنده های قوی مثل چسب سرامیک برای نصب این محصولات بهره نبرید، احتمال کنده شدن سرامیک و نیاز به گرفتن صدای سرامیک افزایش پیدا خواهد کرد.

تغییرات درجه حرارت

به دلیل اینکه میزان انبساط و انقباض ناشی از تغییر دما بین سرامیک و ملات یکسان نیست، امکان دارد که به دلیل تغییرات آب و هوایی، به آسانی از هم جدا شوند.

کم بودن ضخامت ملات

کم بودن ضخامت ملات

یکی از دلایل عمده لق شدن سرامیک، ضخامت کم ملات است. چنانچه به مقدار کافی از ملات های مخصوص استفاده نشود، ممکن است سبب بلند شدن سرامیک کف در حمام و دستشویی شود.

برای ممانعت از این اتفاق در قسمت های لوله کشی شده یا سیستم های گرمایش از کف، به چندین لایه سیمان کاری نیاز داریم. در غیر این صورت با گذشت زمان نیاز به لق گیری سرامیک کف ایجاد خواهد شد.

عدم مهارت کاشی کار در نصب سرامیک

لق شدن سرامیک و بلند شدن آن، بیشتر به دلیل سرامیک کاری غیر اصولی رخ می دهد. یک نصاب ماهر ضمن داشتن تسلط کافی در زمینه های ترازبندی، نصب و بندکشی، باید بتواند همواره بهترین و مرغوب ترین مصالح را به کارفرما معرفی کند تا به مرور زمان نیازی به لق گیری سرامیک کف نباشد.

لق شدن سراميک کف چه آثاری دارد؟

حال که با دلایل لق شدن سرامیک کف آشنا شدید، باید با آثار این اتفاق نیز آشنا شوید؛ این آثار عبارتند از :

  • زمانی که از روی سرامیک لق شده عبور می کنید، صداهای ایجاد می شود که با گذشت زمان سبب کلافگی افراد خانه خواهد شد.
  • قسمتی از سرامیک که لق شده است، با فشارهایی که به دلیل عبور و مرور ایجاد می شود، دچار شکستگی خواهد شد.
  • کف سالن یکدست و زیبا نخواهد بود و بخشی از سرامیک که لق شده، بالاتر یا پایین تر از سایر قسمت ها خواهد بود.

روش های لق گیری سرامیک

گاهی اوقات لق شدگی سبب وارد شدن آسیب های جدی به سرامیک می شود؛ در این موارد باید براساس فاکتورهای خاصی فرآیند لق گیری سرامیک کف را انجام دهید. برای این کار به مراحل مهم لق گیری سنگ کف توجه کنید :

جدا کردن کامل سرامیک

اولین و مهمترین مرحله برای گرفتن صدای سرامیک، جداسازی کامل آن از محل قرارگیری است. گاهی اوقات بندکشی سرامیک دچار آسیب شده که در این موارد جداسازی آن ها از محل خود بسیار ساده خواهد بود.

اگر سرامیک ها در فرآیند لق شدگی دچار شکستگی شده اند، خارج کردن آن ها کمی سخت و دشوار است و باید از افراد متخصص و کاربلد کمک بگیرید. برای فرآیند جداسازی از ابزارهای کاربردی مثل فرچه های سیمی و کاردک استفاده کنید.

پاکسازی محل مورد نظر

پاکسازی محل مورد نظر

بعد از جداسازی سرامیک باید محل مورد نظر را کاملاً پاکسازی و تخلیه کنید. این امر تأثیر زیادی روی کیفیت اتصال و قابلیت استفاده از کفپوش مناسب خواهد داشت. باید سطح مورد نظر را از تمام آلودگی ها پاک کرد تا فضای مناسب برای استفاده از ملات جدید ایجاد شود. این عامل نقش زیادی روی اتصال قوی کف و سرامیک دارد.

استفاده از ملات و چسب مناسب

گام بعدی برای لق گیری سرامیک کف، بهره بردن از ملات و چسب مناسب بوده که دارای اهمیت زیادی است. استفاده از چسب مرغوب و باکیفیت، توجه به تراز نهایی، بهره بردن از یک بندکشی مناسب و نصب درست و حرفه ای سرامیک ، نقش مهمی در جلوگیری از لق شدن سرامیک دارد.

این مرحله به عنوان مهمترین مرحله لق گیری سرامیک کف شناخته شده و با توجه به قوانین خاصی انجام می شود. توجه به برخی از نکات کاربردی در این زمینه، اهمیت بسیاری دارد؛ مهمترین این نکات عبارتند از :

  • عدم عبور و مرور از روی سرامیک بعد از انجام فرآیند گرفتن صدای سرامیک
  • بهره بردن از چسب و ملات مرغوب، باکیفیت و دارای مقاومت بالا در برابر تغییرات دمایی
  • قرار ندادن اجسام سنگین روی سرامیک

چگونه مانع از لق شدن سرامیک کف شویم؟

حال که با شیوه لق گیری سرامیک کف آشنا شدید، باید با روش های جلوگیری از این اتفاق نیز آشنا شوید. سرامیک از مقاوم ترین مواد اولیه‌ کلیه سطوح و اماکن مختلف به شمار می رود. موادی مثل ملات و دوغاب که از آن ها برای نصب و بندکشی پنل ها استفاده می شود، مقاومت کافی در برابر عوامل مخرب نداشته و به مرور دچار ترک خوردگی می شود.

این خوردگی سبب لق شدن، ترک و شکستن سرامیک کف شده و خسارت هایی را ایجاد می کند. امروزه محصولاتی مثل پودر بندکشی ضد اسید، انواع چسب کاشی و آب بند کننده ها در بازار موجود هستند که بهره بردن از آن ها سبب افزایش دوام و پایداری سرامیک ها می شود. هریک از این محصولات انواع مختلفی دارند که از آن ها برای استفاده در شرایط محیطی مختلف استفاده خواهد شد.‌

چرا باید از چسب برای لق گیری سرامیک کف بهره ببریم؟

همانطور که متوجه شدید یکی از مواد اولیه پرکاربرد برای لق گیری سرامیک کف، چسب است. در تولید این محصولات از یک فرمولاسیون خاص استفاده می شود که قدرت و کیفیت آن هر روز بهبود پیدا می کند. از این محصولات به عنوان سیمان غیرآلی پلیمری یاد شده که با استفاده از مواد شیمیایی و ذرات دانه ای اصلاح شده اند.

این محصولات دارای مزایای فوق العاده ای هستند و بسیاری از افراد برای استفاده از آن ها ترغیب می شوند. از مزایا و فواید استفاده از این چسب ها می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • دارای تنوع بسیار بالا
  • امکان نصب ساده و راحت در کوتاه ترین زمان ممکن
  • افزایش موارد استفاده به دلیل داشتن وزن سبک
  • قابلیت ضد آب بودن و امکان استفاده در مکان های مختلف
  • دارای دوام بسیار بالا حتی در شرایط زلزله
  • قابلیت ضد ارتعاشی بالا در مقایسه با سایر ملات ها
  • دارای کیفیت بسیار بالا و ایجاد تمیزی در محیط کار
  • قابلیت چسبندگی بسیار مناسب
  • امکان استفاده در مکان های مختلف
  • قیمت بسیار مناسب و مقرون به صرفه

جمع بندی

ما در این مطلب به بررسی نحوه لق گیری سرامیک کف پرداختیم. همانطور که متوجه شدید، یکی از علت های اصلی لق شدن سرامیک، ضعف ملات و روش های سنتی نصب شده بوده که مصالح را در برابر بسیاری از عوامل آسیب پذیر می کند. به عنوان مثال ضعف در ملات سبب عدم انعطاف پذیری، ترک خوردن، نفوذ مایعات و آسیب به مصالح پوششی می شود.

خوشبختانه امروزه محصولاتی جدیدی با خواص توسعه یافته روانه بازار شده اند که مشکلات قدیمی را ندارند. بهره بردم از این مصالح نوین و نگهدارنده هایی با چسبندگی بالا و خواص مطلوب می تواند مانع از لق شدن سرامیک تا پایان عمر ساختمان شود.