صفحه اصلی
بلاگ
مقاله
نصب قرنیز سرامیکی روی گچ با چسب
نصب قرنیز سرامیکی روی گچ با چسب

نصب قرنیز سرامیکی روی گچ با چسب

امروزه متریال و مصالح مختلف و متفاوتی برای دکوراسیون داخلی منازل استفاده می شود که یکی از انواع آن‌ ها قرنیز سرامیکی است که به عنوان یک دیوار پوش روی زیبایی نمای داخلی تأثیر زیادی دارد. قرنیزهای سرامیکی کیفیتی برابر با کیفیت قرنیز چوبی و سنگی دارند؛ اما قیمت آن ها از این دو نوع قرنیز گران تر است. در این مطلب می خواهیم ضمن آشنایی با انواع قرنیز درباره نصب قرنیز سرامیکی نیز صحبت کنیم پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

قرنیز سرامیکی چیست؟

قرنیزها کوچک‌ترین و مفیدترین مصالح کاربردی تکمیل کننده در نمای داخلی ساختمان ها هستند که در پایین‌ترین قسمت دیوار نصب می شوند. این مصالح کوچک در برابر آسیب ها و صدمات مقاومت دیوار را بالا برده و می توانند هماهنگی و زیبایی جذابی به فضا بدهند؛ به طور کلی قرنیز برای تعیین حدود یک اتاق کاربرد دارد و می تواند جزئیات معماری ساختمان را بهبود دهد. قرنیز سرامیکی که در این مطلب می خواهیم در مورد آن صحبت کنیم در طرح و رنگ های متنوعی تولید شده و می توان از آن‌ ها در ساختمان های مسکونی مانند اتاق نشیمن و اتاق خواب، سالن و حمام و در ساختمان های تجاری، هتل ها و رستوران ها استفاده کرد. چسباندن قرنیز سرامیکی با چسب

آشنایی با انواع قرنیز سرامیکی و کاربردها آن‌ها

قرنیزهای سرامیکی به دلیل داشتن ویژگی های مختلف می توانند روش نصب متفاوتی داشته باشند که شامل چسباندن قرنیز سرامیکی با چسب و روی گچ است؛ بنابراین باید هنگام خرید قرنیزها علاوه بر شناخت انواع قرنیز از روش نصب آن‌ها نیز آگاه باشیم.

1.قرنیز سرامیکی مدل طرح چوب

قرنیز با طرح چوب از محبوب‌ترین طرح های قرنیز سرامیکی به شمار می رود که از روکش یا رنگ برای تولید و طراحی آن‌ ها استفاده می شود. قرنیزهای طرح چوب پرسلانی در بین سایر مدل ها از مقاومت بالاتری برخوردارند؛ پرسلان سرامیک در طی فرآیند ساخت نسبت به انواع دیگر فشار بیشتری را تحمل می کند. این نوع قرنیز در تمام محیط های اداری، تجاری و مسکونی با کف پوش های مختلف کاربرد دارد.

2.قرنیز سرامیکی مدل طرح سنگ

از قرنیز سرامیکی با طرح سنگ همانند قرنیزهای سرامیکی طرح چوب برای استفاده از دکوراسیون داخلی بنا استقبال خوبی شده است؛ چرا که نصب قرنیز سرامیکی با طرح سنگ می تواند بین طرح و رنگ فضا هارمونی جذابی ایجاد کند و به ساختمان نمای بسیار زیبایی بدهد. این قرنیزها در مقایسه با قرنیزهای سنگی قدیمی هزینه کمتری داشته و از جذابیت بیشتر و بهتری برخوردار هستند.

3.قرنیز سرامیکی مدل فانتزی

قرنیزهای مدل فانتزی نسب به دو مدل قرنیز طرح چوب و طرح سنگ از لحاظ ظاهری طراحی متفاوت و زیباتری دارد و در آن از رنگ های خاصی استفاده می شود. کاربرد این مدل قرنیز در طراحی ها و دکورهای فانتزی است که استفاده از آن ‌ها در قسمتی از محیط باعث جلب توجه بیشتر به آن بخش می شود.

آموزش مرحله به مرحله نصب قرنیز سرامیکی با ملات

نحوه نصب قرنیز سرامیکی بسیار مهم است و برای اینکه نتیجه دلخواه به دست آید باید براساس اصول خاصی انجام شود؛ در ادامه مرحله به مرحله روش نصب قرنیز سرامیکی را شرح می دهیم. مرحله 1 یک – ابتدا باید اتاق یا ساختمانی که می خواهیم در آن قرنیز نصب کنیم اندازه گیری شود. مرحله دوم – در این گام بایستی طرح و رنگ قرنیز را متناسب با رنگ کف و چارچوب‌های در و دیوار ساختمان انتخاب کنیم. مرحله سوم – قبل از شروع نصب قرنیزها باید کاملاً سطح دیوار را هر نوع گرد و غبار و آلودگی تمیز کرد و تمام فرورفتگی و برآمدگی های سطح کار را با کمک سمباده صاف و یکدست نمود. مرحله چهارم -  ملاتی که برای نصب قرنیز سرامیکی استفاده می شود با ملات کف پوش یکی است؛ بنابراین برای ساخت ملات باید مقدار مناسبی از سیمان و ماسه را با آب ترکیب کنیم تا ملات مورد نیاز برای نصب قرنیز آماده شود. البته در برخی موارد برای نصب برخی قرنیزهای سرامیکی جدید مثل پرسلان به جای ملات از چسب پرسلان استفاده می شود. مرحله پنجم – برای اجرای کار باید از یک طرف دیوار کار را شروع کرد و قرنیزهای سرامیکی با زاویه 45 درجه نسبت به دیوار قرار داده شوند؛ نحوه نصب به این صورت است که با کمک کمچه قسمت پشت قرنیز را آغشته به ملات کرده و روی دیوار می چسبانند و با ضربات محکم و نرم آن را روی دیوار ثابت می کنند. نکته 1: بعد از نصب قرنیزهای سرامیکی نیاز به درزگیری است که برای این کار می توان از پودر بندکشی سرامیک استفاده کرد. این پودر به صورت ماده ای خشک و ریزدانه است که با اضافه کردن مقداری آب به آن می توان ماده ای سیال تهیه کرد که به راحتی در درز بین سرامیک ها نفوذ کند. نکته 2: در مواقعی که اندازه قرنیزها با متراژ دیوار هم خوانی نداشته باشد باید با کمک سنگ بر آن را برش دهید؛ به عنوان مثال در بخش هایی مثل دور ستون باید اندازه گیری با دقت زیادی انجام شود و بعد قرنیز را برش داد. چسباندن قرنیز سرامیکی با چسب

آموزش نصب قرنیز سرامیکی با چسب

همان طور که اشاره شد می توان از چسب به جای ملات برای نصب قرنیز سرامیکی استفاده کرد؛ در ادامه چسباندن قرنیز سرامیکی با چسب را شرح می دهیم. مرحله اول – تمیز کردن زیر کار از هر نوع آلودگی و چربی و هموار و یک‌دست کردن سطح از فرورفتگی و برآمدگی ها. مرحله دوم – تعیین اینکه قرنیز را می خواهید تا چه ارتفاعی بالا ببرید و اندازه گیری دقیق آن مرحله سوم – چسب کاری پشت قرنیز و سطح دیوار با کمک کاردک و قلم مو مرحله چهارم – قرار دادن قرنیز با دقت بالا در محل تعیین شده و زدن ضربه آرام برای محکم شدن قرنیز روی دیوار نکته: استفاده از چسب درزگیر رزینی یا چسب آکواریوم و یا پودر بندکشی سیمانی برای پر کردن درزهای قرنیز با کمک کاردک مخصوص یا تفنگ چسب

نحوه نصب قرنیز سرامیکی روی گچ

هر سه روش نصب قرنیز سرامیکی مشابه یکدیگر هستند؛ به طوری که برای نصب قرنیز سرامیکی روی گچ می توان از ملات سیمان و ماسه استفاده کرد. حتما قبل از اجرای قرنیز بر روی بستر گچی، از دولایه پرایمر آکریلیک به صورت عمود برهم استفاده شود.

مشخصات بهترین قرنیز کف سرامیکی

بهترین قرنیز سرامیکی برای استفاده در کف بنا باید دارای ویژگی های زیر باشد.
  • قرنیز باید از مواد با کیفیت و مقاوم مثل سرامیک یا پی وی سی ساخته شده باشد تا در برابر رطوبت و ضربه مقاومت بالایی از خود نشان دهد.
  • برای اینکه جلوه‌ای زیبا در محیط ایجاد شود باید طرح قرنیز با طرح کف سرامیکی هماهنگی داشته باشد؛ همچنین وجود رنگ بندی هماهنگ بین رنگ و طرح قرنیز با کف سرامیکی و دیگر عناصر موجود در دکوراسیون داخلی می تواند جذابیت و هماهنگی خاصی به محیط ببخشد.
  • در هنگام خرید و انتخاب قرنیزهای سرامیکی باید دقت کرد که کیفیت قرنیز با قیمت آن تناسب داشته باشد.
نصب قرنیز سرامیکی روی گچ

مزایا نصب قرنیز سرامیکی

استفاده از قرنیز سرامیکی می تواند مزایای بسیاری داشته باشد که در اینجا به مهم‌ترین آن‌ها اشاره می کنیم.
  • مقاومت بالای قرنیزهای سرامیکی در برابر ضربه و تماس وسایل مختلف با سطح آن‌ها
  • نصب قرنیز سرامیکی از آسیب دیدگی دیوار از طریق نفوذ رطوبت محیط جلوگیری می کند.
  • قرنیز سرامیکی دارای فرورفتگی و برآمدگی کمتری بوده و تمیز کردن آن بسیار راحت است.
  • برای نصب قرنیز کابینت گزینه مناسبی هستند و به فضای داخلی زیبایی و جذابیت خاصی می دهند.
  • نصب قرنیز سرامیکی تعیین و تکمیل کننده شکل یک اتاق یا فضای خاصی است.

معایب نصب قرنیز سرامیکی

در کنار مزایایی که برای قرنیز سرامیکی بیان شد معایبی برای این متریال نیز وجود دارد که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم.
  • قیمت خرید و هزینه نگهداری قرنیزهای سرامیکی نسبت به سایر قرنیزها بالا است.
  • مراقبت و نگهداری قرنیز سرامیکی باید به صورت منظم انجام شود.
  • با وجود اینکه قرنیزهای سرامیکی در طرح و رنگ بسیار متنوع هستند؛ اما در قرنیزهای پی وی سی تنوع بالاتر و بیشتری را می بینیم.

 جمع بندی

قرنیزهای سرامیکی به دلیل مقاومت و تنوع در رنگ و طرحی که دارند مورد استقبال قرار گرفته اند و در محیط های مسکونی، تجاری و اداری استفاده می شوند. تنوع در رنگ و طرح این قرنیزها بسیار بالا است؛ بنابراین انتخاب گزینه مناسب از بین آن ها راحت بوده و براساس سلیقه خود و دکوراسیون فضای داخلی می توان طرح و رنگ دلخواه را خریداری و انتخاب کرد. همچنین نصب قرنیز سرامیکی روشی ارزان و ساده برای بازسازی داخل منزل محسوب می شود که می توان به راحتی فضا و دکوراسیون محل مورد نظر خود را بهبود ببخشید.