رفع باد افتادگی سرامیک یکی از چالش هایی است که احتمال دارد اغلب ما با آن مواجه شویم. به طور کلی باد افتادگی سرامیک، می تواند به دلایل متعددی رخ دهد. عدم اجرای صحیح، نوسانات دما، رطوبت، عدم اجرای بند مناسب، در نظر نگرفتن درز انبساطی و شاید استفاده از مواد و متریال نامناسب از جمله دلایل این موضوع به شمار می رود.
این مشکل نه تنها روی زیبایی فضا تأثیر می گذارد، بلکه می تواند آسیب های جدی تری را هم به همراه داشته باشد. با این اوصاف تعمیر باد افتادگی سرامیک بسیار مهم است که در ادامه تصمیم داریم به بررسی آن بپردازیم.
دلیل باد افتادگی سرامیک چیست؟
پیش از آنکه به نحوه رفع باد افتادگی سرامیک بپردازیم، بهتر است دلایلی که باعث ایجاد این مشکل می شوند را مورد بررسی قرار دهیم.
به طور کلی ممکن است سرامیک ها بعد از نصب در معرض هوای سرد و گرم قرار گرفته و دچار انقباض و انبساط شوند. البته انبساط و انقباض سرامیک ها درصورتی به ایجاد مشکل منجر می گردد که بین آن ها درزهای مناسب وجود نداشته باشد و همچنین درز انبساطی در نظر گرفته نشده باشد.
ضمناً ملاتی که به منظور چسبندگی سرامیک به سطح زیری آن مورد استفاده قرار می گیرد، باید از کیفیت بالایی برخوردار باشد؛ چرا که در غیر این صورت سرامیک ها به ملات نمی چسبند و بعد از مدتی لق شده و زیر آن ها باد می افتد.
موارد دیگری که بلند شدن یا لق شدن سرامیک ها را به همراه دارند، تردد و رفت و آمد روی آن ها است. البته تردد و رفت و آمد تنها در صورتی به چنین مشکلی می انجامد که سرامیک ها تازه نصب شده باشند؛ از همین رو بهتر است روی سرامیک های تازه نصب شده رفت و آمد صورت نگیرد، این مسئله در تمام سرامیک ها به خصوص سرامیک پرسلان کف اهمیت بیشتری دارد.

نحوه رفع باد افتادگی سرامیک ها
اگر می خواهید باد افتادگی در سرامیک ها را برطرف کنید، بهتر است هنگام نصب، آن ها را با فاصله از یکدیگر قرار دهید. فاصله استاندارد بین سرامیک ها ۳ تا ۵ میلی متر است که آن هم باید با مواد بندکشی مناسب پر شوند. در صورت استفاده از ماده بندکشی یا ماستیک های درزگیر سیلیکونی، می توانید مطمئن باشید که سرامیک ها تا مدت زمان قابل توجهی کنار یکدیگر می مانند و آسیبی نخواهند دید.
با این حال به طور کلی درصورت لق شدن یک یا چند سرامیک می توان مشکل را با تعویض آن ها حل کرد؛ اما این کار باید توسط شخص ماهری انجام شود تا دیگر سرامیک ها آسیب نبینند. یک شخص ماهر می تواند سرامیک ها را در فاصله ای استاندارد از یکدیگر قرار داده و به نحوی بندکشی بین سرامیک ها را انجام دهد که در طولانی مدت مشکلی برای سرامیک ها پیش نیاید.