صفحه اصلی
بلاگ
مقاله
تفاوت سرامیک لعابدار و بدون لعاب در چیست؟ [مزایا و معایب]
تفاوت سرامیک لعابدار و بدون لعاب در چیست؟ [مزایا و معایب]

تفاوت سرامیک لعابدار و بدون لعاب در چیست؟ [مزایا و معایب]

سرامیک یکی از مهمترین مصالح در ساختمان سازی به شمار می رود و برای ساخت تمام ساختمان ها اعم از مسکونی و تجاری، به این وسیله برای پوشش دیوارها یا کف نیاز خواهد بود. این محصول به دو نوع کلی لعابدار و بدون لعاب تقسیم می شود که هر کدام دارای مزایا و ویژگی های خاص خود هستند.

در صورتی که قصد خرید سرامیک و تکمیل پروژه های ساختمانی خود را دارید، باید به خوبی با تفاوت سرامیک لعابدار و بدون لعاب آشنا باشید تا در نهایت بتوانید با توجه به کاربرد مورد انتظار خود، یکی از آن ها را انتخاب کنید. در این مطلب، این تفاوت ها را مورد بررسی قرار می دهیم.

آشنایی کلی با سرامیک های لعابدار و بدون لعاب

آشنایی کلی با سرامیک های لعابدار و بدون لعاب

برای تولید سرامیک، موادی مثل خاک رس، سیلیس و... را فشرده سازی کرده و در دمای بسیار بالا داخل کوره می پزند. این چگالی و گرمای شدید در حین پخت، باعث انجماد شیشه ای شده و یک محصول مقاوم در برابر رطوبت و آلاینده ها را ایجاد می کند. اما کمی تغییر در فرآیند پخت و تولید، می تواند سرامیک را لعابدار یا بدون لعاب کند.

برای اینکه بتوانید تفاوت سرامیک لعابدار و بدون لعاب را درک کنید، لازم است با هر کدام از این دو نوع سرامیک آشنا باشید که در ادامه به معرفی آن ها می پردازیم.

سرامیک لعابدار

سرامیک های لعابدار با یک لایه شیشه ای مایع که ضخامتی حدود 5 الی 7 میکرون دارد، به بازار عرضه می شوند. این لایه شیشه ای روی سطح سرامیک ها، باعث افزایش مقاومت آن ها در برابر رطوبت خواهد شد و تخلخل سرامیک را به زیر 0.5 درصد می رساند.

سرامیک های لعابدار تحت یک فرآیند اضافی برای تولید سرامیک قرار می گیرند. این محصولات دارای یک لایه اضافی از شیشه مایع با ضخامت بین 5-7 میکرون هستند که به سطح سرامیک اضافه شده است.

سرامیک لعابدار

سرامیک لعابدار نسبت به سرامیک بدون لعاب نازک تر و چگالی کمتری دارد. لایه اضافی روی سرامیک های لعابدار، این مصالح را به یکی از مقاوم ترین محصولات در برابر رطوبت تبدیل می کند. سرامیک لعابدار عموماً تخلخلی کمتر از 0.5 درصد خواهد داشت.

اکثر افراد تصور می کنند که سرامیک های لعابدار همیشه ظاهر براقی دارند؛ این درحالی است که شما می توانید انواع سرامیک های لعابدار مثل سرامیک پرسلان کف و دیوار را به صورت مات یا براق خریداری کنید.

بررسی مزایا و معایب سرامیک لعابدار

برای درک بهتر ویژگی ها و کاربردهای سرامیک لعابدار، بد نیست مروری هم روی مزایا و معایب این محصول داشته باشیم:

  • این سرامیک ها نور بیشتری را منعکس می کنند و به همین خاطر، می توانند به افزایش نور طبیعی در منزل کمک کنند.
  • روکش سرامیک ها مانع از آسیب های محیطی مثل نور خورشید و تغییر رنگ سرامیک خواهد شد.
  • سطح این نوع سرامیک ها، کاملاً صاف و غیرمتخلخل است و به راحتی می توان آن را تمیز کرد.
  • این سرامیک ها نسبت به لکه و خش مقاومت زیادی از خود نشان می دهند.
  • یک تفاوت سرامیک لعابدار و بدون لعاب این است که تنوع رنگ و طرح در مدل های لعابدار بسیار بالاست، در حالی که سرامیک های بدون لعاب ظاهری طبیعی با محدودیت در طرح و رنگ دارند.
  • سرامیک های لعابدار از ضخامت کمتری برخوردار بوده ظاهری ظریف به ساختمان شما می بخشند.
  • از جمله معایب این سرامیک هم این است که همین ضخامت کم می تواند باعث افزایش شکنندگی سرامیک شود.

کاربردها

سرامیک های لعابدار به دلیل سطح صافشان برای مناطقی مثل آشپزخانه که نیاز به تمیز کردن مداوم دارند، مناسب تر هستند. همچنین این سرامیک ها از تنوع طرح و رنگ خوبی برخوردار بوده و به عنوان کفپوش در محیط های مهم تجاری و اداری استفاده می شوند. همچنین در پذیرایی منازل هم می توان از انواع جذاب این سرامیک مثل سرامیک پرسلان اسلب با ظاهر مات یا براق استفاده کرد.

سرامیک بدون لعاب

سرامیک بدون لعاب

این نوع سرامیک بر خلاف نوع قبلی، به جای روکش از یک لایه رنگ برخوردار است و در عوض، سطح خام و مقاوم تری نسبت به لغزش دارد. سرامیک های بدون لعاب از چگالی خاصی برخوردار بوده و به همین خاطر از انواع لعابدار، گرانتر هستند.

بررسی مزایا و معایب سرامیک بدون لعاب

برای درک بهتر تفاوت سرامیک لعابدار و بدون لعاب، این بار به بررسی مزایا و معایب سرامیک های بدون لعاب می پردازیم.

  • این سرامیک ها سطحی غیر لغزنده ایجاد کرده و به همین خاطر برای اماکن خاصی مثل استخرها، مراکز خرید و... مناسب هستند.
  • ظاهر طبیعی و جذاب این سرامیک ها، آن ها را به انتخاب خوبی برای فضاهای بیرونی تبدیل می کند.
  • این سرامیک ها از ضخامت بیشتری نسبت به سرامیک های لعابدار برخوردارند و مقاومت زیادی در برابر شکننگی خواهند داشت.
  • مهمترین عیب سرامیک های بدون لعاب هم این است که به دلیل عدم وجود روکش، در برابر لکه و رطوبت آسیب پذیری بیشتری دارند.

کاربردها

خوشبختانه انواع مختلف سرامیک از جمله سرامیک پرسلانی، قابل تولید و سفارش به صورت بدون لعاب هم هستند. در کاربردهای تجاری یا مواردی که ترافیک و رفت و آمد زیادی وجود دارد، از سرامیک های بدون لعاب استفاده می کنند تا احتمال لغزش و خسارت به حداقل برسد. همچنین این سرامیک ها برای محیط های بیرونی هم استفاده می شوند.

نتیجه گیری؛ تفاوت سرامیک لعابدار و بدون لعاب

در این مطلب سعی کردیم به بررسی کاربردها، مزایا و معایب سرامیک های لعابدار و بدون لعاب بپردازیم. تفاوت سرامیک لعابدار و بدون لعاب در این است که سرامیک های لعابدار از یک روکش برخوردارند و در برابر رطوبت، جذب لکه و... مقاومتر هستند و تنوع رنگشان هم بیشتر است. اما نوع دیگر، ضخامت بیشتری داشته و از ظاهر طبیعی تری هم برخوردار خواهد بود.