صفحه اصلی
بلاگ
مقاله
آموزش روش صحیح بند کشی و اقدامات پیش از آن {قدم به قدم}
آموزش روش صحیح بند کشی و اقدامات پیش از آن {قدم به قدم}

آموزش روش صحیح بند کشی و اقدامات پیش از آن {قدم به قدم}

آخرین مرحله از فرایند نصب کاشی و سرامیک، بندکشی است. با توجه به اینکه کاشی‌ها و سرامیک‌ها عضو ثابت هر ساختمانی هستند و یکی از عوامل اصلی زیبایی دکوراسیون به شمار می‌روند. باید روش صحیح بند کشی را بشناسید تا در صورت لزوم خودتان هم این فرآیند را بیاموزید.

البته بند کشی سرامیک پرسلان که یکی از انواع سرامیک‌های جدید است، یک کار تخصصی بوده و نیاز به مهارت بالایی دارد. اما اگر خودتان بخواهید با نحوه بندکشی سرامیک و کاشی آشنا شوید. می‌توانید با مطالعه این مقاله، اطلاعات کاملی را در رابطه با نحوه صحیح بند کشی به دست بیاورید.

اقدامات پیش از بندکشی سرامیک

پیش از اینکه با روش صحیح بند کشی آشنا شوید. باید یک سری از اقدامات را انجام بدهید. اقداماتی که قبل از بندکشی سرامیک باید انجام شوند، اهمیت زیادی دارند و اگر در این مرحله کوتاهی کنید نمی‌توانید انتظار یک کار بی‌نقص و باکیفیت را داشته باشید.

  • برای اجرای اصولی و نصب سرامیک کف ابتدا باید محصولاتی مقاوم و باکیفیت را تهیه کنید که انعطاف‌پذیری بالایی دارند و ماندگاری آن‌ها زیاد است.
  • تهیه کردن ابزار و آماده کردن تجهیزاتی مانند تراز، کمچه، ماله و ... نیز ضروری است.
  • همچنین باید سطح سرامیک‌ها را به‌صورت کامل تمیز کنید. هیچ‌گونه آلودگی، کثیفی یا گردوغبار نباید روی سرامیک نباشد.
  • یکی از دلایلی که باعث تغییر رنگ سرامیک‌ها می‌شود، عدم آب‌بندی سرامیک پیش از نصب و اجرا است. با توجه به اینکه جذب رطوبت باعث تغییر رنگ کاشی سرامیک می‌شود، باید برای پوشاندن درز بین کاشی‌ها و سرامیک‌ها از مواد باکیفیت استفاده کنید تا آب به‌مرورزمان از این درز‌ها به کاشی و سرامیک نفوذ نکند.
  • اگر از پودر بندکشی سرامیک به‌ درستی استفاده نشود در محیط‌های مرطوب به‌خصوص حمام و دستشویی، رطوبت به‌مرورزمان باعث سیاه شدن سطح سرامیک‌ ها می‌شود. بنابراین حتماً قبل از بندکشی به این موارد توجه داشته باشید.
  • هنگام بندکشی نباید هیچ پسماندی لابه لای سرامیک‌ ها وجود داشته باشد. پس حتماً سرامیک‌ها را به‌ خوبی تمیز کنید و اجازه دهید تا کاملاً خشک شوند.
آموزش روش صحیح بند کشی

آموزش روش صحیح بند کشی

انتخاب روش صحیح بند کشی بستگی به موارد مختلفی دارد. به‌عنوان‌مثال اینکه شما چه ملاتی را برای بندکشی سرامیک کف یا دیوار انتخاب می‌کنید، می‌تواند تأثیر زیادی روی نحوه بندکشی داشته باشد. به همین خاطر در این قسمت ما درباره بندکشی سنتی و بندکشی با استفاده از مصالح جدید مانند پودرها و خمیرهای بندکشی مطالبی را ارائه می‌کنیم.

بندکشی سنتی با استفاده از دوغاب

بندکشی سنتی با استفاده از دوغاب

روش صحیح بند کشی با استفاده از دوغاب، طی مراحل خاصی انجام می‌شود که باید به ترتیب این مراحل را طی کنید.

  • ابتدا ملات موردنظر خودتان را آماده کنید.
  • سپس مقدار مناسبی از ملات را روی درز سرامیک‌ها بمالید.
  • در مرحله بعدی از یک کاردک استفاده نموده و به‌خوبی ملات را بین درز سرامیک‌ها پخش کنید.
  • پس از پر کردن کامل درزها، ملات‌های اضافی را از روی سطح سرامیک و کاشی پاک کنید تا ظاهر کار تمیز شود.
  • دقت کنید این کار قبل از خشک شدن ملات باید انجام شود.
بندکشی سرامیک با پودر بندکشی

بندکشی سرامیک با پودر بندکشی

بهترین روش بندکشی سرامیک کف استفاده از پودرهای بندکشی است. این مصالح جدید ساختمانی که دوام و مقاومت خوبی دارند، برای پر کردن فاصله بین سرامیک‌ها بسیار مناسب هستند. پودرهای بندکشی برعکس متریال سنتی در برابر خوردگی و تغییر رنگ، مقاومت بالایی دارند و همین باعث شده تا جایگزین ملات سنتی شوند.

این پودرها چسبندگی بالایی دارند. در طولانی‌مدت ترک نمی‌خورند. از نفوذ آب به زیر سطح کار جلوگیری می‌کنند و اجرای آن‌ها بسیار ساده‌تر است. همین باعث می‌شود تا در زمان و هزینه‌های بندکشی صرفه‌جویی شود. اما روش صحیح بندکشی با این پودرها به شرح زیر است.

  • ابتدا با توجه به دستورالعمل روی بسته، پودر بندکشی را با میزان کافی آب مخلوط کنید تا خمیر همگن و یک دستی به وجود بیاید.
  • می‌توانید از ماله لاستیکی استفاده کنید و این خمیر را روی درز کاشی‌ها بکشید.
  • در آخر ملات‌های اضافه را با حوصله بسیار و کاردک پاک کنید.
  • برای ماندگاری و دوام بندکشی نیز به نکات زیر توجه داشته باشید.
  • حداقل 24 ساعت به پودر بندکشی اجازه دهید تا خشک شود و تا این مدت روی سرامیک‌ها رفت‌وآمد نداشته باشید.
  • بهتر است روی سرامیک‌های تازه آب بندی شده تا ۲۴ ساعت اصلاً آب نریزید.
  • بعد از خشک شدن پودر بندکشی از شستن کاشی و سرامیک با مواد اسیدی خودداری کنید.
  • یکی از دلایل اصلی زرد شدن سرامیک یا سیاه شدن کاشی دستشویی، استفاده از مواد اسیدی و خورنده برای شستشوی این سطوح است. بنابراین برای حفظ ماندگاری پودر بندکشی و جلوگیری از تغییر رنگ کاشی و سرامیک از این مواد استفاده نکنید.
  • در صورت خالی شدن درز بین سرامیک‌ها، می‌توانید برای ترمیم پودر بندکشی اقدام کنید و از موادی مانند چسب آنتی باکتریال و ضد قارچ استفاده نمایید. این چسب‌ها می‌توانند جلوی نفوذ رطوبت به داخل کاشی سرامیک را بگیرند و از تشکیل کپک و قارچ روی سطح آن‌ها جلوگیری کنند.
  • اصلی‌ترین علت تغییر رنگ سرامیک کف به‌خصوص در حمام و دستشویی، رطوبت و شستشوی نامناسب است. پس هنگام بندکشی از پودرهای بندکشی مناسب استفاده کنید تا کاشی‌هایتان ظاهر زیبایی داشته باشند و تا مدت‌ها نیاز به ترمیم آن‌ها نداشته باشید.

بهترین روش بندکشی کدام است؟

با توجه به مزایا و معایبی که هر یک از روش‌های بندکشی دارند، نمی‌توان گفت که کدام روش بهتر هستند. این شما هستید که باید مزایا و معایب روش‌های سنتی و روش‌های مدرن را در نظر بگیرید و درنهایت با توجه به محل موردنظر خود، بهترین روش بندکشی برای کاشی و سرامیک را پیدا کنید.

با افزایش قیمت کاشی پرسلان کف طبیعی است که برایتان مهم باشد از بهترین متریال برای بندکشی این سرامیک‌ها استفاده نمایید. زیرا این سرامیک‌ها دوام و ماندگاری بالایی دارند. به خاطر متنوع بودن طرح، در تمام قسمت‌های ساختمان کاربرد دارند و جزو عناصر زیبایی در طراحی دکوراسیون محسوب می‌شوند.

بنابراین انتخاب بهترین روش بندکشی برای این سرامیک‌ها اهمیت زیادی دارد. این روزها به خاطر اینکه متریال سنتی مانند سیمان سفید چندان مورد استفاده قرار نمی‌گیرند از پودرهای بندکشی یا ملات‌های آماده استفاده می‌شود. شما هم با توجه به نیاز پروژه خود می‌توانید از محصولات جدید استفاده کنید.

نکات مهم برای نصب کاشی دیواری

در بخش‌های پیش هم اشاره کردیم که یکی از دلایل تغییر رنگ کاشی و سرامیک پایین بودن کیفیت کاشی‌های حمام، دستشویی یا سرامیک‌های استفاده شده برای کف و دیوار است. البته عوامل دیگری مانند عدم آب‌ بندی صحیح و استفاده از پودر بندکشی نامناسب نیز باعث نفوذ رطوبت به داخل کاشی و سرامیک می‌شود. برای نصب کاشی‌های دیواری و جلوگیری از تغییر رنگ آن‌ها باید به موارد زیر توجه داشته باشید.

  • کاشی‌هایی را انتخاب کنید که از تکنولوژی جدید برای تولید آن‌ها استفاده شده و آب کمتری جذب می‌کنند.
  • از مصالح باکیفیت و پودرهای بندکشی مدرن برای نصب کاشی‌ها استفاده نمایید.
  • اگر لوله آب در دیوار وجود دارد و دچار ترکیدگی یا نشتی شده، سریع آن را تعویض کنید. زیرا نشت آب باعث خیس شدن دیوار و جذب آب توسط سرامیک‌ها و کاشی‌های آن قسمت می‌شود. از مواد شوینده نامناسب برای شستشوی کاشی و سرامیک دیوار استفاده نکنید.
  • در شستن کاشی و سرامیک دیوار اعتدال را رعایت کنید

کلام پایانی انتخاب روش صحیح بندکشی مانع از رسیدن عوامل آسیب‌زا مانند شوینده‌های اسیدی و رطوبت به داخل کاشی و سرامیک می‌شود. بنابراین اگر نمی‌خواهید بعد از گذشت مدت کوتاهی، سرامیک‌های شما تغییر رنگ بدهند یا به خاطر جذب رطوبت زیبایی ظاهری خود را از دست بدهند از متریال باکیفیت و مواد مناسب برای بندکشی که در این مقاله به آن‌ها اشاره کردیم، استفاده نمایید.