بعد کاشی کاری و نصب سرامیک ممکن است به خوبی کاشیها کنار هم قرار نگیرند و درزی بین آنها دیده شود که در طولانی مدت می تواند سبب خوردگی کاشی و سرامیک گردند؛ در این شرایط به راحتی رطوبت به بافت زیرین بنا نفوذ می کند و مشکلاتی از قبیل کنده شدن کاشی و سرامیک را به دنبال دارد.
یک راه حل مهم برای جلوگیری از چنین مشکلاتی استفاده از عایق رطوبتی روی سرامیک است که می تواند خوردگی و منافذ ریز را پر کند. برای آشنایی با نحوه عایق کاری و بندکشی سرامیک و کاشی پیشنهاد می کنیم مطالعه این مطلب را از دست ندهید.
عایق رطوبتی روی سرامیک چیست؟
امروزه با پیشرفت فناوری شاهد تولید عایقهایی بر پایه فناوری نانو هستیم که می توان با استفاده از آنها درزها و شکافهای به وجود آمده در کاشی و سرامیکها را بدون خرابی و سر و صدا عایق کاری کرد. این پودر بندکشی سرامیک عالی می تواند برای طولانی مدت پایدار بماند و بهترین کارایی را داشته باشد.
عایق رطوبتی روی سرامیک با هزینه کمی می تواند مشکل نفوذ رطوبت به لایه زیرین سازه را حل کند؛ برای استفاده از این محصول باید ابتدا روی سطح را به خوبی تمیز کنید و صیقل دهید تا همه سطح یکدست و صاف شود. سپس عایق رطوبتی را روی کاشی و سرامیک آسیب دیده بریزید؛ این ماده بیرنگ بوده و مثل چسب به نظر می رسد.
انواع عایق رطوبتی نانو سرامیکی
برای محافظت ساختمان ها از انواع رطوبت به کارگیری عایق های رطوبتی اهمیت زیادی دارد؛ استفاده از این عایق ها در مکان هایی از منازل مثل آشپزخانه، حمام و سرویس بهداشتی که رطوبت بیشتری وجود دارد و احتمال نفوذ رطوبت به مصالح و شکنندگی آنها می شود ضروری است.
استفاده از عایق رطوبتی می تواند از تشکیل قارچ ها و باکتری ها جلوگیری کند و محیط را عاری از هر گونه رطوبت نماید. در ادامه به معرفی انواع عایق رطوبتی روی سرامیک می پردازیم.
1. عایق رطوبتی سفید
عایق رطوبتی سفید رنگ از مواد الاستومری بر پایه آب، مواد پلیمری و سایر مواد تشکیل شده است که بیشتر برای عایق کاری کاشی و سرامیک سقف به کار می رود. هنگامی که روی سطح با این ماده، عایق کاری می شود با گذشت زمان خشک و سفت شده و به رنگ سفید دیده می شود.
2. عایق رطوبتی بی رنگ
عایق رطوبتی روی سرامیک که به صورت بی رنگ است از محبوبیت بالایی برخوردار است؛ زیرا به دلیل بی رنگ و شفاف بودن بعد از استفاده زیبایی سرامیک و کاشی را بیشتر به نمایش می گذارد.
این امر به خصوص در سرامیک پرسلانی که یک نوع سرامیک مدرن و لوکس است بسیار اهمیت دارد؛ چرا که بعد از عایق کاری کاملاً بی رنگ بوده و از فرم افتادگی ظاهر سطوح کف یا دیوار جلوگیری می کند.
مقاومت عایق رطوبتی بی رنگ نانو در برابر رطوبت بالا است و برای استفاده در کاشی و سرامیک استخر، توالت، حمام، پشت بام و سالنهای آشپزی و آشپزخانهها گزینه مناسبی برای عایق کاری محسوب می شود.
3. عایق رنگی نانو
عایق نانو رنگی در رنگ های متنوع و جذاب تولید می شود که می توان با توجه به رنگ دکوراسیون ساختمان، ماده عایق به رنگ دلخواه برای عایق کاری روی سرامیک و کاشی را انتخاب کرد.
با کمک عایق رنگی نانو انواع خرابیها و ایرادات سطح سرامیک بدون دردسر و هزینه بالا بر طرف می شود. عایقهای نانو در مقایسه با ماده عایق معمولی چسبندگی بیشتری داشته و از لحاظ مولکولی نیز کارایی بالاتری را ارائه می دهد. در این حالت عایق استحکام زیادتری خواهد داشت و طول عمر و پایداری آن روی سازه افزایش می یابد.
4. عایق دو جزئی
نوع دیگر عایق رطوبتی روی سرامیک عایقهای دو جزئی هستند که در تولید آنها از دو جزء ژل نانو پلیمر و پودر ضد آب الیاف دار استفاده شده است؛ هنگام عایق کاری با این ماده باید آن را با رزین، پودر و آب آماده ترکیب کرد.
عایق دو جزئی بیشترین کاربرد را برای ضد آب کردن مکانهایی مثل روف گاردن، مخازن آب، استخر، حمام، پشت بام، سرویسهای بهداشتی، آشپزخانه، تصفیه خانه و حتی در دیوارهای حائل، چاله آسانسور، پارکینگها و موتورخانهها دارد.
ویژگیهای عایق رطوبتی روی سرامیک
عایق رطوبتی روی سرامیک به دلیل داشتن ویژگیهای منحصربه فردی که دارد می تواند مزایای بی شماری داشته باشد در ادامه به چند ویژگی مهم عایق رطوبتی اشاره می کنیم.
- سازگاری با محیط زیست
- محافظت بنا از انواع رطوبت و افزایش طول عمر ساختمان
- قابلیت انعطاف پذیری بالا
- عایق رطوبتی بی رنگ است؛ بنابراین می تواند باعث حفظ رنگ و نمای کاشی و سرامیک شود.
- به دلیل قابلیت غیر قابل اشتعال بودن گزینه مناسبی برای عایق کاری سرامیک و کاشی آشپزخانه است.
- داشتن مقاومت بالا در برابر گرما و سرما و عدم تغییر شکل با تغییر دمای محیط
- استفاده بسیار آسان و راحت
- دارا بودن قدرت چسبندگی بسیار بالا
- کاربرد در انواع سطوح از جمله کاشی، سرامیک، سنگ، آجر، فلز و چوب
- مقاوم بسیار زیاد در مقابل اشعه فرابنفش UV
نحوه عایق کاری رطوبتی روی سرامیک و کاشی
ماده عایق کاری در هر مکانی که احتمال نفوذ رطوبت وجود دارد قابل استفاده است؛ عایق رطوبتی روی سرامیک و کاشی به خصوص روی سرامیک پرسلان کف بسیار اهمیت دارد؛ زیرا این سرامیکها لوکس و گران قیمت هستند و تعویض آنها هزینه بالایی خواهد داشت. در ادامه مطلب با نحوه عایق کاری رطوبتی روی سرامیک می پردازیم.
- مرحله اول - تمیزکاری سطح از هر نوع گرد و خاک و آلودگی
- مرحله دوم - استفاده از پرایمر بدون ترکیب با آب و با کمک براش، فرچه یا قلمو در تمام درزها
- مرحله سوم - بعد از خشک شدن کامل سطح باید ماده عایق را با آب ترکیب کنید و به صورت یکنواخت روی سطح بریزید.
- نکته 1 : در صورتی که سطح به خوبی پاکسای نشود ممکن است زبالهها از زیر ماده عایق دیده شود.
- نکته 2 : استفاده از پرایمر قبل از عایق کاری باعث می شود ماده عایق روی تمام سطوح یک اندازه و یکنواخت ریخته شود.
- نکته 3 : برای اطمینان از عایق کاری مناسب بهتر است مراحل پخش پرایمر و عایق را دوبار تکرار کنید.
- نکته 4 : علت ترکیب کردن عایق با آب جلوگیری از زرد شدن و شوره در هنگام استفاده از ماده عایق است.
میزان مورد نیاز عایق رطوبتی روی سرامیک
معمولاً ماده عایق رطوبت به صورت گالنهای 4 لیتری و 20 لیتری به بازار عرضه می شوند؛ به همین دلیل هنگام خرید این محصول باید مقدار مورد نیاز عایق رطوبتی را به درستی مشخص کنید.
در کاتالوگ محصول در مورد میزان مناسب مصرف از این ماده عایق برای فرآیند عایق کاری سطوح سرامیک و کاشی اطلاعاتی درج شده است تا مصرف کنند بداند برای عایق بندی چند مترمربع به چند لیتر ماده عایق رطوبتی نیاز دارد.
البته مقدار مصرف ماده عایق کاری به ضخامت کار و کیفیت سطح نیز بستگی دارد و برندهای مختلف عایق رطوبتی نیز شباهتها و تفاوتهایی با هم دارند و در نتیجه میزان مصرف هر ماده عایق برند خاصی متفاوت است؛ بنابراین برای اینکه در استفاده عایق رطوبتی روی سرامیک با مشکل مواجه نشوید پیشنهاد می شود حتماً اطلاعات لازم را کارشناسان مربوطه دریافت کنید.
نکات مهم برای خرید عایق رطوبتی زیر سرامیک
در هنگام خرید ماده عایق رطوبتی باید توجه کنید که می خواهید روی سرامیک و کاشی را عایق کاری کنید یا هدف شما زیرسازی سرامیکها است؛ چرا که ترکیبات عایق رطوبتی روی سرامیک از لحاظ ساختار با ماده عایق برای بافتهای زیرین بنا تفاوت دارند. در اینجا به سه نکته مهم در هنگام خرید عایق رطوبتی برای سرامیک اشاره می کنیم تا با توجه به آنها بتوانید بهترین ماده عایق را تهیه کنید.
- عایق سرامیک غلظت بیشتری از پوششهای رنگی دارد؛ همچنین برخی از پوششهای ضد رطوبتی مثل عایق قیری پلیمری هستند که برای سازههای دفنی در قسمت فونداسیون ساختمان کاربرد دارند.
- در خرید عایق رطوبتی باید از حالت الاستیکی عایق اطمینان پیدا کرد؛ زیرا این ویژگی می تواند بعد از استفاده بر روی سطح و خشک شدن از ترک خوردگی ماده عایق جلوگیری کند.
- عایق رطوبتی روی سرامیک باید بر پایه آب تولید شده باشد تا بتواند بعد از اتمام کار بهترین کیفیت را ارائه دهد. عایق رطوبتی بر پایه آب برای سلامتی کسانی که کار عایق بندی را انجام می دهند مشکلی ایجاد نمی کنند و با محیط زیست سازگار هستند؛ زیرا ماده سمی یا آسیب زایی را به محیط وارد نمی کنند.
- کاربردهای عایق رطوبتی روی کاشی و سرامیک عایق رطوبتی روی سرامیک و کاشی می تواند در قسمتهای مختلف ساختمان استفاده شوند که مهمترین کاربرد این عایقها در موارد زیر است.
- کاربرد عایق رطوبتی در مناطقی مثل سرامیکهای کف، دیوار و سقف که تماس بیشتری با رطوبت دارند.
- آشپزخانهها، حمام، سرویس بهداشتی، سالنهای آشپزی و زیبایی و استخرها
- استفاده از عایق رطوبتی در محیطهای باز و بسته
جمع بندی
بسیاری از افراد تصور می کنند هنگام نفوذ رطوبت در دیوار و کف و یا سقف سطوحی که با کاشی و سرامیک با مشکل بزرگی مواجه شدهاند و به غیر از کندن این مصالح چارهای ندراند؛ در صورتی که استفاده از یک ماده عایق رطوبتی نانو می تواند این مشکل را به راحتی و با هزینه بسیار کم بر طرف کند.
ما در این مقاله نکات مهمی را در مورد نحوه استفاده و خرید عایق رطوبتی روی سرامیک بیان کردیم که با مطالعه این مطلب می توانید اطلاعات خوبی در مورد چگونگی عایق بندی سطوح به دست آورید.