سرامیک کاری یکی از فنون بسیار قدیمی و البته رایج در ایران است. این هنر ارزشمند، از گذشته تاکنون دچار تغییرات و تحولات بسیاری شده و ابزارآلات و تجهیزات گوناگونی وارد این صنعت شده اند. وجود این ابزار کمک می کند تا کار کاشی کاری به شکل صحیح، دقیق و البته با سرعت و کیفیت بالاتری به اجرا در بیاید.
در این مطلب شما را با انواع لوازم نصب سرامیک اسلب آشنا می کنیم تا علاوه بر تکیه بر تجربه و تبحر خود، با استفاده از این ابزار، کار خود را به شکل صحیح و دقیق به اجرا در آورید. در صورت تمایل با ما همراه شوید.
معرفی ابزار نصب کاشی و سرامیک
هنر سرامیک کاری، به تجربه، تخصص و مهارت بالایی نیاز دارد؛ اما در کنار این موضوع، استفاده از سرامیک باکیفیت و ابزارآلات مناسب، برای اجرای صحیح کار، اهمیت بسزایی در دریافت نتایج مطلوب و افزایش کیفیت سرامیک کاری دارد.
بدون استفاده از سرامیک های مرغوب و عدم استفاده از این ابزار و تجهیزات، نصب سرامیک ها به شکل صحیح انجام نشده و نتیجه ای که انتظار می رود حاصل نمی شود. اگرچه قیمت پرسلان به عنوان یک سرامیک مرغوب کمی بالا است، اما نتیجه کار با این نوع سرامیک به شدت رضایت بخش خواهد بود؛ خصوصا اگر با ابزار مناسب، نصب شود.
انواع لوازم نصب سرامیک اسلب
در ادامه این مطلب شما را با انواع لوازم ضروری و مورد نیاز برای نصب سرامیک آشنا خواهیم کرد.
اسلب بر
اسلب بر یا قواره بر، یکی از ابزارهای بسیار کاربردی در حوزه سرامیک کاری است. این دستگاه برای برش سرامیک بوک مچ و سایر سرامیک هایی که دارای ابعاد بزرگ هستند مورد استفاده قرار می گیرد. این وسیله برای برش شیشه نیز کاربرد دارد؛ اما برای برش کاشی ها و سرامیک های با سطح ناهموار توصیه نمی شود. هم چنین امکان ایجاد برش های اریب و کج، با استفاده از اسلب بر وجود ندارد.
استراکچر حمل
این دستگاه کاربردی برای حمل آسان سرامیک اسلب بوک مچ طراحی شده است. ساختار این وسیله به گونه ای است که به واسطه آن می توانید خیلی راحت، سرامیک هایی با ابعاد بزرگ را بردارید و جا به جا کنید. این وسیله از مقاومت بسیار بالایی برخوردار است و نقش موثری در انجام فرایند سرامیک کاری با سرعت بالا و کیفیت مطلوب دارد.
تراز لیزری
از دیگر ابزارهای کاربردی که در لیست لوازم نصب سرامیک اسلب قرار می گیرد، می توانیم به تراز لیزری اشاره کنیم. این وسیله کاربردی برای بررسی تراز بودن، اندازه گیری و برش دقیق اسلب ها مورد استفاده قرار می گیرد.
میز کار
این میز جهت افزایش دقت کار در فرایند آماده سازی مواد و اعمال چسب برای کاشی ها و سرامیک ها کاربرد دارد و فرایند کار را بسیار راحت می کند. میز کار در ابعاد و اندازه های متفاوت به تولید می رسد و مدل های مختلف آن برای انجام کار سرامیک کاری در بازار عرضه می شوند.
چرخ حمل
چرخ حمل همان طور که از اسمش پیداست برای حمل و جا به جایی کاشی ها و سرامیک ها در طول کار مورد استفاده قرار می گیرد. به واسطه این چرخ می توان به راحتی و بدون کمترین فشاری به ناحیه کمر، سرامیک های سنگین و ضخیم را از محلی به محل دیگر منتقل کرد.
سنباده
از سنباده برای صاف کردن سطح های زبر و ناهموار استفاده می شود. اگر سرامیک دچار لب پری شده باشد، با استفاده از سنباده می توان بخش های آسیب دیده را به راحتی ترمیم کرد. هم چنین این وسیله برای صیقل دادن به بخش های برش خورده سرامیک نیز مورد استفاده قرار می گیرد و سطحی صاف و یک دست در قسمت برش خورده ایجاد می کند.
رگلاتور
در لیست انواع لوازم نصب سرامیک اسلب، می توانیم به رگلاتور اشاره کنیم. این وسیله برای نصب سرامیک ها در کنار هم مورد استفاده قرار می گیرد. هم چنین اگر فاصله بین دو سرامیک زیاد باشد، از این ابزار برای کاهش این میزان فاصله استفاده می کنند.
بغل گیر
برای اینکه سرامیک های با سایز بزرگ و ضخیم را راحت تر جا به جا کنند، از ابزاری به نام بغل گیر کمک می گیرند.
همتراز
همتراز به منظور نصب سرامیک ها به کار می رود. با کمک این وسیله کاربردی، لبه های سرامیک ها را هم سطح کرده تا در نهایت جلوه ای یکنواخت و فاصله ای مناسب میان سرامیک ها برقرار شود.
صلیب بند کاشی
این وسیله یک ابزار پلاستیکی بسیار کاربردی است. با کمک آن فاصله دقیق و درست بین سنگ ها و کاشی ها برقرار می کنند.
چکش پلاستیکی
برای نصب بهتر و اطمینان از چسبیدن محکم سرامیک ها به سطح مورد نظر، از چکش پلاستیکی کمک می گیرند. با استفاده از این وسیله، چندین ضربه به قسمت های مختلف سرامیک می زنند تا با استحکام بیشتری به ملات اتصال پیدا کند.
سخن پایانی
در این مطلب به بررسی انواع لوازم نصب سرامیک اسلب پرداختیم. اگر در زمینه کاشی کاری فعالیت می کنید، حتماً این ابزار را تهیه کرده و در اجرا و نصب سرامیک و کاشی از آن ها کمک بگیرید. اگرچه داشتن تجربه و تبحر در حوزه سرامیک کاری موضوع بسیار مهمی است، اما بهره گیری از این تجهیزات به روز نیز باعث افزایش سرعت کار و دریافت نتایج مطلوب می شود. همچنین از ایجاد خسارت های مختلف در حین کار جلوگیری به عمل می آورد.