احتمالا شما نیز با نم کشیدن سرامیک کف در منزل خود مواجه شده اید. علت نم کشیدن سرامیک کف، می تواند موارد مختلفی باشد؛ گاهی جنس سرامیک، گاهی نوع دوغاب و گاهی نیز سایر دلایل موجب رطوبت و نم کشیدن سرامیک های خانه می شود. در این مطلب قصد داریم تا علت خیس شدن سرامیک کف و راه حل های جلوگیری از این اتفاق را بیان کنیم؛ پس تا پایان همراه ما باشید.
علت نم کشیدن سرامیک کف چیست؟
رطوبت در زیر سرامیک، در کف و گاهی در دیوارهای خانه رخ می دهد. معمولا دلایل نم کشیدن تمامی این موارد، شبیه به هم و مشترک است. در ادامه به بررسی مهمترین علت های نم کشیدن سرامیک خواهیم پرداخت :
نم کشیدن به دلیل ترکیدن لوله
چنانچه لوله ای بترکد، قطعا نشتی از جایی خود را نشان می دهد. معمولا در این حالت، سرامیک ها حالت خیس یا نم دار پیدا می کنند. اگر لوله ها قدیمی و فرسوده شوند و نشتی کمی داشته باشند، ممکن است تا مدت ها متوجه خیسی سرامیک ها نشوید و در نهایت خسارت زیادی ببینید.
حتما برای اینکه خیالتان آسوده شود، از سالم بودن لوله ها اطمینان حاصل کنید؛ زیرا نشتی لوله ها می تواند علت نم کشیدن سرامیک کف خانه شما باشد.
نم کشیدن به دلیل جنس سرامیک
از مهمترین دلایل نم کشیدن سرامیک در ساختمان، انتخاب نوع آن است. چنانچه سرامیک دارای کیفیت پایینی باشد، میزان جذب رطوبت در آن بالا بوده و ملات را به خود می کشد و تغییر رنگ می دهد. نم کشیدن سرامیک در این حالت هیچ راه حلی ندارد؛ اما اگر از سرامیک های با کیفیت نظیر سرامیک کف پرسلان استفاده کنید، به دلیل جذب آب خیلی کم این نوع سرامیک ها، در این خصوص با مشکلی روبرو نخواهید شد.
رطوبت سرامیک کف به دلیل عایق بندی اشتباه
به دلیل اینکه رطوبت معمولا می تواند به سازه آسیب برساند، حتما باید در تمام نقاط ساختمان عایق بندی صورت بگیرد. چنانچه عایق بندی به درستی انجام نشده و دارای منافذی باشد، کوچک ترین نمک یا رطوبت به سرامیک ها نفوذ می کند که یک علت نم کشیدن سرامیک کف، می تواند همین مورد باشد.
استفاده زیاد از مواد شوینده
استفاده بیش از حد از مواد شوینده اسیدی، سبب خراب شدن سطح سرامیک و از بین رفتن لعاب آن یا از بین رفتن دوغاب بندکشی بین سرامیک ها خواهد شد. هرچه میزان ضخامت ملات سرامیک کف بیشتر باشد، سرامیک می تواند در برابر این مواد شوینده، مقاومت بهتری را از خود نشان دهد. اما به صورت کلی در صورت استفاده زیاد از این مواد، آب به منافذ زیر سرامیک نفوذ خواهد کرد.
شیب بندی نا مناسب
چنانچه شیب بندی سرامیک ها نیز به درستی صورت نگیرد و آب در یک گوشه بماند، تنها یک منفذ کوچک لازم است تا آب به زیر سرامیک ها نفوذ کرده و سبب نم کشیدن آن ها شود؛ این موضوع نیز می تواند علت نم کشیدن سرامیک کف باشد.
جلوگیری از نم کشیدن سرامیک کف
پس از اینکه متوجه علت خیس شدن سرامیک کف شدید، زمان آن رسیده که با استفاده از راهکارهایی که در ادامه بیان خواهیم کرد، این مشکل را حل کنید؛ راهکارهای جلوگیری از نم کشیدن سرامیک کف عبارتند از :
استفاده از سرامیک با کیفیت
چنانچه از سرامیک هایی که جذب آب پایین تری دارند استفاده کرده یا از محصولات پرسلان پما ایمپریو که جذب آب در آن ها نزدیک به صفر است بهره ببرید، می توانید مطمئن باشید که علت نم کشیدن سرامیک کف، جنس نا مرغوب آن نخواهد بود.
تمدید دوغاب و بندکشی سرامیک
در فواصل زمانی منظم، سرامیک را بندکشی کنید؛ زیرا مواد بندکشی ها به دلیل شستشوی سرامیک کف و استفاده از مواد شوینده، به مرور زمان از بین می رود. خوب است از مواد بند کشی ضد اسید و ضد باکتری بهره ببرید تا هم مقاومت بالایی داشته و هم عایق رطوبتی مناسبی باشند.
استفاده از چسب کاشی به جای ملات
چنانچه از ملات سیمانی بهره ببرید، اگر سرامیک ها جذب آب بالایی داشته باشند، ممکن است سرامیک های رنگ روشن دچار تغییر رنگ شده و حالت نم گرفتگی به خود بگیرند. اما اگر به جای ملات از چسب های کاشی و سرامیک مناسب و سفید رنگ استفاده کنید، احتمال وقوع این اتفاق کاهش پیدا می کند.
بررسی لوله های ساختمانی
می توان گفت که مهمترین علت نم کشیدن سرامیک کف، ایراد در لوله های ساختمانی است. پروسه نصب لوله های ساختمانی باید با دقت انجام شده و پس از پایان کار حتما تمام قسمت های کار بررسی شود؛ در این صورت احتمال نم کشیدن سرامیک کاهش پیدا می کند.
جمع بندی
ما در این مطلب به بررسی علت نم کشیدن سرامیک کف پرداختیم. همانطور که متوجه شدید، سرامیک کف به دلایل مختلفی می تواند دچار نم گرفتگی شود. چنانچه از سرامیک های پرسلان بهره ببرید، به دلیل صفر بودن جذب آب توسط این سرامیک ها، می توانید از نم کشیدن سرامیک پیشگیری کنید.