آگاهی از علت ترکیدن سرامیک کف خانه، کمک می کند تا از گسترش این مشکل جلوگیری کنید. در واقع می توانید با شناخت عوامل ایجاد کننده این حادثه و از بین بردن آن ها، این مشکل را از میان بردارید.
سرامیک، کفپوشی با استحکام و دوام بسیار زیاد است که برای پوشش سطوح داخلی محیط های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد؛ اما وجود یکسری عوامل می تواند مقاومت آن را پایین آورده و باعث ترکیدن آن شود.
اگر شما نیز با این مشکل مواجه شده اید، با ما همراه شوید تا ضمن بررسی علل شکستگی، با راهکارهای مناسب برای ترمیم سرامیک های آسیب دیده آشنا شوید.
دلایل ترکیدن سرامیک کف چیست؟
علت بالا آمدن سرامیک کف به موارد زیر ارتباط پیدا می کند.
ضربه شدید
در صورتی که ترک روی سرامیک تنها در بخش خاصی از آن ایجاد شده یا قسمتی از آن کنده شده، احتمالاً علت ترکیدن سرامیک کف خانه، سقوط اجسام و وارد شدن ضربه به سرامیک است. این مورد بیشتر در آشپزخانه ها و در قسمت جلویی درب خانه اتفاق می افتد.
زیر سازی نامناسب
استفاده از بتن نامناسب و آب بیش از اندازه در زیر سازی سرامیک، یکی دیگر از دلایل شکستگی و ترک خوردگی سرامیک به شمار می رود.
بار سنگین
علت بالا آمدن سرامیک کف، می تواند به ایجاد فشار و بار سنگین روی سرامیک ها مربوط باشد.
استفاده از سرامیک غیراستاندارد
استفاده از سرامیک های غیر استاندارد، پودر بندکشی بی کیفیت یا چسب سرامیک نامناسب، از دیگر دلایل ایجاد کننده این مشکل هستند.
استفاده از کاشی دیوار در کف
کاشی هایی که برای کاشی کاری دیوار مورد استفاده قرار می گیرند، معمولاً در مقایسه با سرامیک های کف، مقاومت کمتری دارند و آسیب پذیرتر هستند. اگر برای سرامیک کاری کف، به جای سرامیک های کف از کاشی های دیواری استفاده کنید، احتمال ترک خوردگی افزایش پیدا می کند.
تغییرات دمایی
در برخی موارد، علت ترکیدن سرامیک کف خانه، به انقباض و انبساط و تغییرات دمایی ارتباط پیدا می کند. سرامیک هایی که در معرض آب گرم یا بخاری نصب شده اند، بعد از مدتی دچار ترک خوردگی می شوند. همچنین سرامیک هایی که در معرض هوای سرد و آزاد قرار دارند، بیشتر از سایر سرامیک ها با مشکل ترک خوردگی و شکستگی مواجه خواهند شد.
روش ترمیم و رفع مشکل ترک خوردگی سرامیک
برای رفع مشکل شکستگی و ترک خوردگی سرامیک می توانید از روش های زیر استفاده کنید.
رنگ آمیزی
در صورتی که ترک خوردگی ضعیف و جزئی باشد، می توان با رنگ های مخصوص، سطح سرامیک را پر کرد و ظاهر آن را به قبل بازگرداند.
لعاب کاری
در صورتی که ترک خوردگی ها زیاد و عمقی باشند، می توانید با استفاده از روش لعابکاری، ترک ها را ترمیم کنید. برای این کار از ترکیب پودر بندکشی مرغوب و آب یا لعاب های رنگی استفاده کنید. در نظر داشته باشید که
قیمت پودر بندکشی سرامیک با کیفیت، اندکی گران است اما اثرات مطلوب آن تا مدت ها سرامیک را از ترک خوردگی حفظ می کند.
استفاده از چسب
در صورت جزئی بودن شکستگی ها یا لب پر شدن سرامیک، می توانید با استفاده از
چسب سرامیک پرسلان، قطعه آسیب دیده را چسبانده و سرامیک را ترمیم کنید.
زیر سازی مناسب
در صورتی که تعداد سرامیک های شکسته زیاد باشد، باید سرامیک های جدید تهیه کنید. قبل از شروع کار حتما زیر سازی های لازم را با استفاده از بتن های باکیفیت انجام دهید و شرایط را برای نصب سرامیک های جدید فراهم سازید.
استفاده از سرامیک استاندارد
به هنگام خرید سرامیک، حتما به میزان کیفیت و استاندارد بودن محصول دقت کنید. شما با خرید سرامیک های مرغوب اگرچه هزینه بیشتری می پردازید، اما محصولاتی مقاوم و مستحکم، با طول عمر بسیار بالا خریداری می کنید و با مشکل شکستگی و ترک خوردگی مواجه نمی شوید.
سخن پایانی
علت ترکیدن سرامیک کف خانه به ایجاد فشار و ضربه، تغییرات دمایی و یا به دلیل پایین بودن کیفیت سرامیک مربوط می شود؛ بنابراین برای جلوگیری از ایجاد این مشکل، از سرامیک های با کیفیت، چسب سرامیک مرغوب و پودر بندکشی مناسب استفاده کنید.
سرامیک کاری را برعهده افراد کاربلد و مجرب بگذارید. در نهایت نیز از برخورد اجسام سنگین با سرامیک و وارد شدن ضربه به آن، جلوگیری به عمل آورید.