بهترین روش اسکوپ سرامیک استفاده از اسکوپ دو پایه است. اسکوپ های دو پایه از جنس استیل هستند و دو بالچه دارند. وظیفه اصلی بالچه ها این است که راه را برای نفوذ دوغاب به سطوح پایینتر هموار کنند. اگر علاقمند هستید با انواع روش های اسکوپ کردن سرامیک آشنا شوید و میخواهید بدانید دلیل اسکوپ سرامیک چیست، با ما همراه بمانید.
اسکوپ سرامیک چیست؟
یکی از بی نقص ترین روش ها برای محکم کردن سرامیک و سنگ نما و جلوگیری از سقوط آن ها، اسکوپ کردن است. در نماکاری ساختمان های چند طبقه به خاطر حفظ امنیت از اسکوپ استفاده می کنند. اسکوپ نوعی مهار برای سنگ های نما و سرامیک پرسلان است. معمولاً اسکوپ ها قطعات فلزی هستند که پشت سرامیک قرار می گیرند و باعث استحکام بیشتر آن می شوند.
این قطعات فلزی از افتادن و جدا شدن سنگ ها یا سرامیک ها در نمای ساختمان جلوگیری می کنند. اتصال محکمی که اسکوپ ها یجاد می کنند، باعث افزایش ایمنی و دوام سنگ ها در نمای ساختمان می شود.
نحوه طراحی و تولید اسکوپ ها به گونه ای است که هرگونه مشکل در نصب و نگهداری سرامیک های نما را برطرف می کنند. این اسکوپ ها یا همان قطعات فلزی، تحمل وزن های سنگین را دارند و قیمت آن ها نیز نسبت به ویژگی هایی که دارند، بسیار مناسب است. اسکوپ های فلزی در برابر زلزله مقاوم هستند و امکان استفاده از آن ها در پروژه های گوناگون وجود دارد.
دلیل اسکوپ کردن سرامیک چیست؟
امروزه در بیشتر ساختمان ها برای نماکاری از سرامیک پرسلان استفاده می شود، اما سرامیک های پرسلان جذب آب پایینی دارند و ممکن است در اثر زلزله، تغییرات دمایی یا ضربه از ملات پشتی جدا شوند.
همین باعث می شود تا سرامیک های پرسلان روی زمین بیفتند و خسارت های مالی و جانی ایجاد کنند. در این مواقع است که برای جلوگیری از خسارت های احتمالی در صورت استفاده از روش چسبی از اسکوپ هم به عنوان اتصال مکانیکی استفاده می کنند.
نصب اسکوپ نیاز به زمان زیادی ندارد و افرادی که در این زمینه تخصص داشته باشند، می توانند از طریق ایجاد یک شیار با سنگ فرز، اسکوپ مورد نظر را نصب کنند. برای نصب اسکوپ از فرزهای دستی و دستگاه های مخصوص استفاده می کنند تا شیارهایی را پشت سرامیک ایجاد کنند و اسکوپ را به آن بچسبانند.
انواع روش های اسکوپ سرامیک
حالا که دیگر می دانیم اسکوپ سرامیک چیست و به چه دلیلی این کار انجام می شود، وقت آن رسیده تا بهترین روش اسکوپ سرامیک را از میان روش های متعدد انتخاب کنیم. ما در این قسمت به معرفی انواع روش ها می پردازیم تا شما بتوانید با توجه به نیاز خود، بهترین روش را انتخاب کنید.

1. اسکوپ Z
در روش اسکوپ Z ابتدا یک شیار پشت مصالح ایجاد می کنیم. میتوانید از دستگاه های برش سنگ برای این کار استفاده نمایید که شکل ظاهری آن ها شبیه حرف Z انگلیسی است. سپس مصالح آماده برای نصب را در محل خود بگذارید و پشت آن ها ملات بریزید.

2. اسکوپ پروانه ای
دومین روش اسکوپ پروانه ای است. برای نصب اسکوپ پروانه ای، اول یک شیار ۴۵ درجه ایجاد می کنیم. سپس اسکوپ پروانه ای را در پشت سرامیک و داخل یک شیار میگذاریم. در نهایت ملات را پشت سرامیک می ریزیم تا اسکوپ نما به ملات بچسبد و مانع افتادن سرامیک شود.
3. اسکوپ سرامیک
درباره اسکوپ سرامیک میتوان گفت که بهترین روش استفاده از چهار قطعه سنگ پلاک ۵ سانتی متری است که به عنوان لقمه به کار می روند و ضخامت آن ها فقط یک سانتیمتر است. این چهار قطعه سنگ پلاک به پشت سرامیک می چسبند و مفتول ها را به این لقمه ها میبندند.

4. اسکوپ سیمی
روش چهارم روش اسکوپ سیمی است. در این روش سیم مفتول فلزی به صورت ضربدری مورد استفاده قرار میگیرد. بهتر است از سیم های مفتول گالوانیزه استفاده شود. در این روش متخصصان نصب سرامیک، با ایجاد یک شیار در دو سر سرامیک، مفتول هایی که قطر آن ها ۲ میلی متر است را به صورت ضربدری از شیار عبور میدهند.
این کار باعث می شود تا سیم ها به ملات پشت سرامیک گیر کنند و آن را نگه دارند. بعد از پایان کار نیز برای زیبایی، شیارهای ایجاد شده برای قرارگیری مفتول را با سیمان سفید پر می کنند.
5. اسکوپ دو پایه
همانطور که در ابتدای بحث گفتیم، بهترین روش اسکوپ سرامیک اسکوپ ۲ پایه است. در این روش از یک قطعه سیم مفتولی از جنس استیل استفاده می شود که دارای دو بالچه است. با استفاده از چسب پودری سرامیک پرسلان می توان بالچه های این اسکوپ را به صورت عمودی به پشت سرامیک متصل نمود و برای نصب دوغاب آماده کرد.
نحوه اسکوپ زدن سرامیک
برای ایجاد اتصال قوی بین پرسلان با سازه آهنی، بتن و سایر سازه ها از اسکوپ های فلزی استفاده می شود. مراحل انجام این کار نیز به شرح زیر است.
- ابتدا در سطح پشتی پرسلان با استفاده از فرز دستی یا هر ابزار دیگری، بریدگی ایجاد می کنند.
- در مرحله دوم چند اسکوپ را با استفاده از چسب به پشت سرامیک می چسبانند.
- بعد از این مرحله و خشک شدن چسب اسکوپ، سرامیک یا پرسلان را روی دیوار یا نمای ساختمان تراز می کنند.
انجام اسکوپ سرامیک نیاز به دقت و تخصص بالایی دارد، اما با استفاده از این روش که نصب سریع و آسانی دارد، می توانید در برابر عوامل طبیعی مانند باران و زلزله، سازه مورد نظر خود را تقویت کنید. اسکوپ ها مقاومت بالایی در برابر اسید ها، باز ها و سایر مواد شیمیایی دارند و میزان جذب آب در نما را کاهش میدهند.
کلام پایانی
اگر نمی دانید بهترین روش اسکوپ سرامیک کدام است، می توانید این مطلب را با دقت مطالعه کنید و برای تقویت و تثبیت نمای سرامیکی ساختمان خود یکی از این روش ها را انتخاب نمایید. اسکوپ پروانه ای، اسکوپ Z، اسکوپ دو پایه، اسکوپ سرامیک و اسکوپ های سیمی را در این نوشتار بررسی کردیم.