سرامیک بیمارستانی، یکی از انواع مدرن سرامیک ها به شمار می رود که به طور ویژه برای نصب در بیمارستان ها و مراکز درمانی تولید شده است. این سرامیک با ویژگی های خاص خود توانسته توجه افراد زیادی را جلب کند. ما در این مطلب، به بررسی کاربرد سرامیک بیمارستانی و ویژگی های آن خواهیم پرداخت؛ با ما باشید.
آشنایی با ویژگی سرامیکهای بیمارستانی
سرامیک های بیمارستانی، محصولاتی بسیار مقاومت تر از سرامیک های معمولی هستند و اندازه بزرگی هم دارند؛ چرا که محیط بیمارستان بارها در طول روز ضدعفونی می شود و هرچه درز بین سرامیک ها کمتر باشد، احتمال نفوذ آب هم کمتر خواهد بود. محصولاتی مثل سرامیک کف پرسلان برای کاربردهای بیمارستانی قابل استفاده خواهند بود.
این سرامیک ها باید در برابر خش، ضربه، لکه و... هم مقاومت زیادی داشته باشند و بتوانند رفت و آمدهای فراوان محیط های درمانی را تحمل کنند.

رنگ سرامیک بیمارستانی
از دیگر ویژگی سرامیکهای بیمارستانی که اهمیت زیادی دارد، رنگ آن ها است. این محصولات در رنگ های مختلفی تولید می شوند اما بهتر است در مراکز درمانی، از سرامیک هایی با رنگ سفید استفاده کرد تا هر گونه لکه و آلودگی روی آن ها به خوبی نمایان باشد و همواره محیط بیمارستان، تمیز و استرلیزه باقی بماند. در کنار رنگ سفید، از کاشی هایی با رنگ های سبز یا آبی هم استفاده می شود تا خطوط راهنمای کف بیمارستان را ایجاد کنند.
بررسی کاربرد سرامیک بیمارستانی
حال که با ویژگی های سرامیک بیمارستانی آشنا شدید، بیایید کاربردهای این سرامیک را هم مورد بررسی قرار دهیم. این سرامیک ها همانطور که از نامشان می توان حدس زد، برای استفاده در محیط های درمانی مثل بیمارستان، کلینیک، مطب و... مناسب هستند. علت این موضوع هم ویژگی های خاصشان است که در بخش قبل به آن ها اشاره کردیم.
در ادامه کاربرد این سرامیک ها را به صورت مفصل تر مورد بررسی قرار می دهیم.

استفاده از سرامیک پرسلان در بیمارستان ها
در بیمارستان ها به دلیل رفت و آمد بالایی که وجود دارد، نیاز است که از یک سرامیک محکم و مقاوم استفاده شود؛ به همین خاطر، سرامیک پرسلان دیوار و کف بهترین انتخاب خواهد بود. این نوع سرامیک ترکیبی از خاک رس، سیلیس و گرانیت بوده و کیفیت بسیار بالایی هم دارد.
سرامیک بیمارستانی آنتی باکتریال
این نوع سرامیک به دلیل ترکیبات خاص خود، از خواص ضد میکروبی برخوردار بوده و به همین خاطر، نیاز به شستشوی مداوم ندارد. از این سرامیک در مراکز بهداشتی و درمانی، مطب ها یا حتی هتل ها و مهدکودک ها استفاده می شود.
سرامیک بیمارستانی هوشمند
کاربرد سرامیک بیمارستانی هوشمند این است که آلودگی ها و باکتری ها را به صورت خودکار و بدون نیاز به ضدعفونی کردن، از بین می برد.
سرامیک استفاده شده در اتاق عکس برداری
در اتاق های عکس برداری به دلیل وجود امواج رادیویی، باید از سرامیک هایی با مقاومت بسیار بالا استفاده شود که لایه هایی از سرب را در خود داشته باشند و بتوانند از خروج این امواج جلوگیری کنند.
سرامیک استفاده شده در اتاق پزشک
سرامیک های سفید رنگ همراه با ترکیبی از چند کاشی سبز یا آبی، می توانند انتخاب خوبی برای مطب ها و اتاق پزشک باشند. این سرامیک ها هم لکه ها را به خوبی نشان می دهند و هم به دلیل وجود رنگ های آرامش بخشی مثل سفید یا آبی، به کاهش خستگی و استرس پزشک کمک می کنند.

بهترین سرامیک برای بیمارستان کدام است؟
حال که با کاربرد سرامیک بیمارستانی آشنا شدید، به احتمال زیاد این سوال در ذهنتان شکل گرفته که بهترین سرامیک بیمارستانی کدام است؟ در پاسخ به این سوال باید گفت بهترین سرامیک برای محیط های بهداشتی و درمانی، باید از دو ویژگی زیر برخوردار باشد:
مقاومت بالا در برابر سایش
در محیط بیمارستان ممکن است بارها ویلچر، تخت، واکر بیماران و... روی سرامیک ها کشیده شود؛ پس وجود این ویژگی برای سرامیک های این مکان ها الزامی خواهد بود.
مقاومت بالا در برابر نفوذ مواد
همانطور که گفتیم، ممکن است بارها در طول روز، سرامیک های بیمارستانی را ضد عفونی کنند. این سرامیک ها باید مانع از نفوذ رطوبت به سطح زیرین شوند.
بعد از انتخاب سرامیک مناسب که این ویژگی ها را دارد، آن را با چسب سرامیک پرسلان نصب می کنند تا بیشترین مقاومت را داشته باشد.
جمع بندی
در این مطلب سعی کردیم در خصوص کاربرد سرامیک بیمارستانی با شما صحبت کنیم. همچنین ویژگی سرامیکهای بیمارستانی را بررسی کردیم. همانطور که متوجه شدید، این سرامیک ها با ویژگی های خاص خود، بهترین گزینه برای استفاده در مراکز بهداشتی و درمانی به شمار می روند.